Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη η σύνοδος για την κλιματική αλλαγή με στόχο την επίτευξη μιας κοινής συμφωνίας(μεταξύ 193 χωρών-η πολυπληθέστερη συμμετοχή)για την μείωση των εκπομπών αερίων.

Η Σύνοδος αποτελούσε η τελευταία ίσως ελπίδα της ανθρωπότητας να παρθούν σοβαρά και καθοριστικά μέτρα για την σωτηρία της από την περιβαντολογική καταστροφή δήλωσε ο εκπρόσωπος της Greenpeace.Kαι παρόλα τα φώτα της δημοσιότητας,τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τις φρούδες(τελικά)ελπίδες στην πραγματικότητα δεν έγινε τίποτε άλλο από άλλη μία ανούσια συνάντηση με κούφιες συνομιλίες,ψευτοελπιδοφόρες διακηρύξεις και κάτω από το ταπέζι συμφωνίες!Οι ηγέτες των αναπτυγμένων χωρών αφού επί μέρες φάγανε και ήπιανε αποχώρησαν σαν κύριοι λέγοντας ότι επιτεύχθηκε μια συμφωνία,η καλύτερη που ήταν δυνατό(ναι…γιαυτούς κ τα συμφεροντά τους!)


Σύγκεκριμένα το νέο σχέδιο διακήρυξης, προβλέπει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% μέχρι το 2050, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.Δεν αναφέρει όμως συκγεκριμένα ποσοστά για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου από τις αναπτυγμένες χώρες μέχρι το 2020.Επίσης παραμένει πιστό σε προηγούμενους στόχους, μεταξύ των οποίων η μείωση της αυξανόμενης θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά δεν αναφέρονται δεσμεύσεις για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος!Η συμφωνία όχι μόνο είναι πολύ κατώτερη του Κίοτο αλλά δεν δεσμέυει καμία χώρα νομικά για την τήρηση του!


Παρόλο αυτά πανπολλα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης(ουπς ενημέρωσης ήθελα να πώ)αναπαράγουν τα λόγια των προέδρων που διακυρήτουν πόσο πάλεψαν για αυτήν την συμφωνία και πόσο σημαντικό βήμα είναι και ότι επιτεύχθηκαν πράγματα!!!Μας δουλεύουν κανονικότατα δηλαδή γιατί αν συμφωνίες σαν κι αυτήν που έγινε κάτω από το τραπέζι (μεταξύ των πιο μεγάλων ρυπογόνων χωρώνΗΠΑ,Κίνα,Βραζιλία,Ν.Αφρική και Ινδία) και δεν θέτει κανένα σαφή και υποχρεωτικό όρο και χρόνο ή τρόπους επίτευξης της συμφωνίας θεωρείται νίκη και θα πρέπει να χαιρόμαστε τότε η αποτυχημένη συμφωνία πως είναι?


Για μια ακόμη φορά οι μεγάλοι έκανα την συμφωνιούλα του πλουτισμού τους σε βάρος εκατομμυρίων ανθρώπων,της ίδιας της ύπαρξης ζωής!(ο ναι και αναμεσά τους ο βραβευμένος με νομπελ ειρήνης!!)Είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν χιλιάδες ανθρώπους στο βωμό του κέρδους και της ανάπτυξης που θα δίνουν(σύμφωνα με την διάταξη)100δις το χρόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες για να ανταπεξέλθουν στις περιβαντολογικές καταστροφες(!!)και για να μειώσουν την εκμπομπή ρυπογόνων αερίων(που όλες μαζί οι αναπτυσσόμενες ζήτημα να ρυπαίνουν το μισό απότι η κάθε μία ανεπτυγμένη!).


Ένα πράγμα που φάνηκε καθαρά στην Κοπεγχάγη είναι ότι μας έχουν γραμμένους κυριολεκτικά!Οτι αδιαφορούν για το παρόν και το μέλλον μας,ότι δεν νοιάζονται ακόμη και αν πεθάνουν πολλοί από εμάς στο μέλλον λόγω αυτών των αποφάσεων όταν είναι για κέρδος και εξουσία,ότι μπορεί να είμαστε εμείς που τους εξουσιοδοτούμε για να πηγαίνουν κορδονάτοι να τρώνε και να πίνουνε σε αυτές τις συμφωνίες αλλά ούτε τους ενδιαφέρει τι θέλουμε ή ακούνε της φωνή μας!Η κλιματική αλλάγή δεν έρχεται είναι εδώ γιαυτό ας πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας ενάντια σε όλους αυτούς τους ηγέτες και τους συμφεροντολόγους και ας απαιτήσουμε αυτά που μας ανήκουν και αυτά που θέλουμε…Ζ Ω Η


**Για να αλλάξεις το μέλλον πρέπει να το φανταστείς…



Το παρακάτω βίντεο είναι το τραιλερ από το ντοκυμαντέρ του Αλ Γκορ,που αν και δεν πιστεύω στις ξαφνικές περιβαντολογικές ευαισθησίες του και θεωρώ ότι ο εντυπωσιασμός είναι και ο αυτοσκοπός του,αξίζει να το δείτε...





10 σχόλια:

Unknown είπε...

ολα για τις τσεπες των μεγαλων γινονται εμας δεν μας υπολογιζουνε ειμαστε κομπαρσοι στο παιχνιδι τους...τι να πω δε ξερω πολυ ουτοπικα ειναι αυτα που ειπαν..εδω στο ελλαδισταν πηγαν να απαγορευσουν το καπνισμα και ακομα οι παθητικοι καπνιστες εισπνεουν τον καπνο του καπνιστη που το φυσαει στη μουρη του..ΦΑΣΙΣΜΟΣ..βγαινεις απο ενα μαγαζι και χωρις να χεις κανει τζουρα ειναι λες και εχεις κανει πακετο..τεσπα βγηκα λιγο απο το θεμα αλλα εφερα αυτο ως παραδειγμα για να καταληξω οτι εδω στα απλα χωλενουμε τα συνθετα ειναι ονειρο μακρινο...ΑΑ και η ιστορια εχει δειξει οτι ΟΛΟΙ οι νομοι ειναι αντιλαικοι αλλιως γιατι τους υπογραφουνε οι μεγαλοι,χεσμενους μας εχουνε..την παρτη τους κοιτανε..

the monkeys είπε...

Αυτό ακριβώς το θέμα συζήταγα χθες μονκάκι 1. Για την ακρίβεια αναφερόμασταν στις απλές κινήσεις τύπου ανακύκλωση και σε ποιό βαθμό είναι αυτή σημαντική από την στιγμή που η Πάτρα δεν έχει εργοστάσιο ανακύκλωσης, μέχρι και για την περιβόητη σελίδα blackle που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Βασικά έβγαλα το συμπέρασμα ότι ό,τι κάνει ο καθένας είναι πάντα για καλό όχι όμως για να τα έχει καλά με τη συνείδηση του, αλλά για να συνεισφέρει έστω και στο ελάχιστο ή ακόμη και σε μηδαμινό βαθμό σε κάτι. Η αιτία για το γεγονός ότι δεν αποφασίστηκε ουσιαστικά τπτ στην Κοπεγχάγη είναι ότι φταίμε εμείς οι ίδιοι. Καλά δεν αναφέρομε σε λαούς όπως Γερμανοί που άμα πατήσεις το γρασίδι σε κράζουν, αλλά για Έλληνες και άλλους όμοιους με εμάς λαούς που ακόμη και τα απλά είναι ακατόρθωτα για αυτούς. Γιατί ρε συ να πετάξεις το εισιτήριο σου κάτω από την στιγμή που ένα βήμα πιο πέρα υπάρχει σκουπιδοτενεκές? Γιατί οι δρόμοι να είναι πάντα απίστευτα βρώμικοι? κ.τ.λ. Με άλλα λόγια αν αλλάζαμε εμείς τότε θα υπήρχε και ανάλογη κινητοποίηση και στον πολιτικό χώρο με πρόστιμα και άλλα ανάλογα μέτρα.
monkey_2

navarino-s είπε...

Eπιχειρηματικό κέρδος κεφάλαιο και όλα τα αχαλίνωτα τομάρια δεν αγγίζονται από τις ανθρωπιστικές αγωνίες του αύριο Μονκάκι μου! Να είσαι καλά που έβαλες την ανάρτηση!
Καλές γιορτές!

3-point είπε...

Συμφωνώ σε αρκετά σημεία μαζί σου, αλλά μην εκπλήσσεσαι.... Ηταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα της Κοπεγχάγης. Ομως δεν ειναι η τελευταία βάσιμη μοναδική μας ελπίδα. Κάθε μέρα δίνουμε ραντεβού με πολλές ελπίδες, απλώς φροντίζουμε να τις κλωτσάμε...

the monkeys είπε...

arvulas:megala sumferonta megala kerdh megala kefalia kapws etsi paei mallon ki opws les eimaste komparsoi!kl auto gia to kapnisma sumfwnw apolutws!dld allos enas nomos pou mphke sthn katapsuxh dn exei allxei pramgatika tpt exallou dn sumferei kai kanenan...ase pou oi ellhnes dn allazoun thn nootropia tous xesthkan gia tn diplano tous!

the monkeys είπε...

monkey_2:h alh8eia einai oti ola arxizoun apo ti kanoume emeis kyriws sthn ka8hmeriknh zwh mas...dld oi ellhnes eidika opws les dn kanoun tipota apo to pio aplo!!dld tote nai ti n su kanei hsumfwnia?alla genika ws pros tis ekpompes rupogonwn ousiwn staine ai ta ergoastasia opote ekei prepei n mpei orio apo to kratos...alla pou..
navarino:συμφωνω απόλυτα!επισης καλες γιορτες!πολλές μαιμουδιστικες ευχεσ!

the monkeys είπε...

3point@:sumfwnw mporoume epishs hn dimiourghsoume eukairies!

Saq είπε...

Εμένα γιατί όλα αυτά μου φαίνονται σαν μια κοροϊδία; Φόρουμ και συνέδρια και το μουνί της μάνας τους. Και πάρε δημοσιογράφους και δώστου φωτογραφίσεις και 5 εκατομμύρια φώτα αναμμένα για το τίποτα και μετά σου λέει σβήσε το standby της τηλεόρασής σου για να κάνεις οικονομία. Και τα πυρηνικά απόβλητά τους πετάγονται στη θάλασσα. Όλα γίνονται για τα μάτια του κόσμου, προσπαθούν να πετάξουν το μπαλάκι της ευθύνης στους πολίτες και αυτοί αλωνίζουν αβέρτα.

Tyler Durden είπε...

αυτή ήταν η σύνοδος που επιβάρυνε πιο πολύ το περιβάλον με τις σπατάλες και τα λουξ και ενεργοβόρα ταξίδια παρά εδωσε λύσεις.

σημεία των καιρών

the monkeys είπε...

newton:kala sauto sumfwnw oso kai n exoyme proswpikh ey8hnhsthn ka8hmerinh mas zwh sigoura den epibarunoume toso oso ena ergostasio,mia biomhxaniaklp
tyler:kala nai ka8e fora pou vlepw sunodo kai sumfwnia exorgizomai!aytokinhtares,mpoufedes,souites klp mia xara kalopernane k poios ta p[lhrwnei auta??