Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ



Ήταν η τριακοστή χιλιοστή φορά που άκουγα το ίδιο πράγμα… «Ζητάμε την κατανόηση σας».


Για την ακρίβεια δεν είχα άλλη κατανόηση,εξαντλήθηκε,όπως και των χιλιάδων άλλων ανθρώπων που καθημερινά χρησιμοποιούν για την μετακίνηση τους τα μέσα.


Όταν για μια απόσταση κυριολεκτικά 15λέπτου χρειάζεσαι 1ωρα,όταν για να πας στο κέντρο κάνεις ταξίδι 2ωρών άσχετα αν μένεις απλά στα βόρεια προάστεια το πράγμα καταντάει εξωφρενικό!Όση κατανόηση και να έχεις κάποια στιγμή το μόνο που σκέφτεσαι είναι η μετοίκηση σε άλλον πλανήτη!


Συγκεκριμένα το τρένο είναι μια σκέτη οδύσσεια καθώς κάνουν έργα σε 15 σημεία,κλέινοντας σταθμούς,περιορίζοντας τραγικά τα δρομολόγια και αναγκάζοντας του επιβαίνοντες όχι μόνο να κάνουν το διπλάσιο χρόνο αλλά και να γίνονται χαλκομανίες μέσα στα βρώμικα και παμπάλαια βαγόνια.


Στον προαστιακό πάλι κάνουν επίσης έργα!,για τα οποία δεν υπάρχει ακριβής ενημέρωση συν ότι οι σταθμοί είναι εγκαταλελειμένοι χωρίς καν χάρτες με τα δρομολόγια και τις ώρες και χωρίς κάποιον να μπορεί να σε εξυπηρετήσει.


Τα λεοφωρεία…α τα λεοφωρεία κατέχουν πρωτιά!Όχι μόνο παμπάλαια,θορυβώδης και ρυπογόνα αλλά και απίστευτα μη ακριβή.Μπορεί να περιμένεις και 2ωρες στο όρθιο(με ζέστη η με κρύο)για να θυμηθεί ο λεοφωριατζής να κάνει αυτό το ρημάδι το δρομολόγιο το οποίο αναγράφεται στην καρτέλα των στάσεων!Οποτε βαριούνται μπορεί να κόψουν και 2-3 δρομολόγια που έπρεπε να κάνουν!Αν είσαι πάλι πολύ τυχερός μπορεί να το χάσεις γιατί μπορεί να περάσουν και πολύ νωρίτερα!


Το μετρό,τα τρόλευ και το τραμ διατηρούν ένα αξιοπρεπές και αξιοπερίεργο για την χώρας μας προφίλ.Είναι ακριβή,καθαρά και γρήγορα και πάνω από όλα αξιόπιστα.Αλλά αυτά μόνο για ορισμένους κατοίκους(και ιδίως του κέντρου)…οι υπόλοιποί?


Γιατί όσο αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς οι Ολυμπιακοί ήταν τελικά μια επιφανειακή-για τα μάτια του κόσμου και του τουρισμού-αναλαμπή!έπειτα επήλθε το χάος γιατί καλά τα έργα αλλά όχι για την Ελλάδα!


Τα έργα είχαν πεί πως θα ολοκήρωθούν το 2010 αλλά δεν έχουν φτάσει ούτε καν στην μέση…μετά θέλουν ποδηλατόδρομους,πράσινη ανάπτυξη και πράσσειν άλογα!


Καλή υπομονή ή καλή μετοίκηση!

3 σχόλια:

navarino-s είπε...

@monkaki μου πόσο δίκιο έχεις! Βγάζουνε κάθε τόσο ανακοινώσεις: από εκεί μέχρι εκεί ...ναι, από εκεί μέχρι εκεί ...όχι και δεν δίνουνε λόγο σε κανέναν! Εγώ την πλήρωσα τη λέζα και οικονομικά: Κυριακή βράδυ πήγαινα στο ΟΑΚΑ και στη μετεπιβίβαση στο λεωφορείο μου πήρανε το πορτοφόλι!

3-point είπε...

Δεν είναι μόνο αυτό, είναι και το γεγονός ότι εντάξει επιλέγεις να σταματήσεις την κυκλοφορία του τραίνου, γιατί ρε αδερφέ δεν μας λες τι καλύτερο περιμένουμε; "Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών", "για τη διευκόλυνση των πολιτών" σου απαντούν, ε αν είναι να μας βγει το λαδάκι για να εξυπηρετηθούμε ή να διευκολυνθούμε, (άγνωστο με ποιο τρόπο), τότε καληνύχτα... Α και αυτά περί βελτίωσης του χρόνου που καλύπτονται οι αποστάσεις, για την ώρα στους σταθμούς, που ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα έργα, δεν ισχύουν.

3-point είπε...

navarino mas@:η αλήθεια είναι ότι άπαξ και πάρεις μέσο μαζικής μεταφοράς το σίγουρο είνια ότι θα φύγεις λιψός!

3point@:kalws se vrhkame:D
sumfwnww an einai na exuphreth8w meta apo 10xronia talaipwrias n mu leipei