Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ


Αποφάσισα να γράψω γιατί νιώθω ότι πνίγομαι σε ένα κράτος μπουρδέλο.. στην Ελλάδα. Αναφέρομαι στην εν ψυχρώ δολοφονία του 16 χρονου Αλέξανδρου εχθές το βράδυ στα Εξάρχεια στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα. Σύμφωνα με τους μπάτσους , δέχτηκαν επίθεση από ομάδα αναρχικών, αναγκάστηκαν να αμυνθούν πυροβολώντας στον αέρα και η σφαίρα εξοστρακίστηκε και βρήκε στην καρδιά το άτυχο παιδί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η αστυνομία έκανε για άλλη μια φορά επίδειξη δύναμης, βγάζοντας το όπλο και πυροβολώντας εν ψυχρώ το 16χρονο παιδί μετά από λεκτικούς διαπληκτισμούς που δέχτηκε από ομάδα 3 ατόμων. Το παιδί μεταφέρθηκε νεκρό στον Ευαγγελισμό.

Εχθές είχα την τύχη να βρίσκομαι κέντρο την στιγμή των επεισοδίων. Κυριολεκτικά κάηκε ολόκληρη η Αθήνα. Έκλεισαν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο και έγιναν πορείες από αναρχικούς, αριστερές παρατάξεις και όσους ένιωσαν να θίγεται η ελευθερία τους. Κόσμος μαζεύτηκε στο Πολυτεχνείο, στη Νομική, στην ΑΣΟΕΕ, στο Πάντειο πανεπιστήμιο. ΜΑΤ έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε κάθε γωνιά της Αθήνας, χωρίς να διστάζουν να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων ή να απειλούν τους εγκλωβισμένους σε χώρους πανεπιστημίου με κατάλυση του ασύλου. Το κέντρο της Αθήνας εχθές θύμιζε πεδίο μάχης. Ανάλογη αντίδραση υπήρξε και στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Σπάρτη, Γιάννενα, Κομοτηνή, Βόλο, Ξάνθη, Μυτιλήνη, Σέρρες ήδη οργανώνονται πορείες σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα, σε ξένες χώρες, καταλήψεις σχολών και οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν.

Αισθάνομαι μίσος και οργή. Αισθάνομαι ότι παρόλο που λόγω ηλικίας δεν έζησα χούντα… η χούντα είναι εκεί έξω με άλλη μορφή. Ντροπή στους αλήτες. Ντροπή σε όποιον υπουργό ή δημοσιογράφο, προσπαθήσει να καλύψει το γεγονός ή να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου με μία απλή «απόδοση ευθυνών». Ντροπή σε όλους εμάς αν δεν αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι σε έναν κοινό εχθρό που μας στερεί την ελευθερία μας και καταπατά τα δικαιώματά μας. Όσοι έχουν τη δυνατότητα να κατέβουν στις πορείες που θα οργανωθούν τις επόμενες ημέρες, να μη διστάσουν. Τίποτα δεν θα φέρει το 16χρονο παιδί πίσω, αλλά ας κάνουμε τουλάχιστον το θάνατό του σύμβολο εκδίκησης προς του υπεύθυνους.

Το κείμενο γράφτηκε ξημερώματα Κυριακής. Για αυτό συγχωρέστε την οποιαδήποτε έλλειψη πληροφοριών, στις επόμενες ώρες σίγουρα θα ξέρουμε περισσότερα.

26 σχόλια:

Saq είπε...

Σ' ευχαριστώ για την ανάρτησή σου, μέχρι να μάθω τι έγινε έβλεπα για ένα σκοτωμό και δεν ήξερα τελικά τι έγινε.

madata.gr http://www.madata.gr/index.php/24/26/28289.html

Θανάσιμος τραυματισμός 15χρονου στα Εξάρχεια από τα πυρά αστυνομικών.

Συνελλήφθησαν οι δύο ειδικοί φρουροί που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο χθες το βράδυ στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια του οποίου έπεσε νεκρός ένας 15χρονος μαθητής.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης, υπέβαλαν για λόγους ευθυξίας τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δεν τις έκανε δεκτές.

Στο μεταξύ, με εντολή του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Χηνοφώτη κινήθηκε άμεσα η διαδικασία προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι δυο ειδικοί φρουροί, που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, αλλά και ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων, ως προϊστάμενος των δύο συλληφθέντων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, οι δυο ειδικοί φρουροί στην κατάθεσή τους σχετικά με τα δραματικά γεγονότα υποστηρίζουν τα εξής:
Στις 21:10 ανέβαιναν τη Χαριλάου Τρικούπη με περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων, κατευθυνόμενοι προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, για να επιληφθούν σε περιστατικό μετά από τηλεφωνική κλήση.

Στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου το περιπολικό δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα που πέταξαν εναντίον του διάφορα αντικείμενα.

Οι δύο ειδικοί φρουροί, όπως λενε οι ίδιοι, απομακρύνθηκαν προς στιγμήν, αλλά σε μικρή απόσταση επί της Χαριλάου Τρικούπη σταμάτησαν το όχημα, βγήκαν έξω και γύρισαν πίσω για να καταδιώξουν τους δράστες.

Εκείνοι όμως όταν είδαν τους ειδικούς φρουρούς να τρέχουν προς το μέρος τους επέστρεψαν και κινήθηκαν πάλι εναντίον τους.
Τότε ο οδηγός του περιπολικού πέταξε προς το μέρος των νεαρών μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ενώ ο συνοδηγός πυροβόλησε τρεις φορές με το υπηρεσιακό του όπλο. Στην κατάθεσή του ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα και μια στο έδαφος.

Οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή και τότε διαπιστώθηκε ότι ένας ήταν πεσμένος αιμόφυρτος στο δρόμο.

Ο δεκαπεντάχρονος που τραυματίστηκε διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος.

Ο Αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός διέταξε να συλληφθούν οι δύο ειδικοί φρουροί και επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας ζητώντας να οριστούν τρεις εισαγγελείς προκειμένουν να εποπτεύσουν τις έρευνες.

Παράλληλα διέταξε να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν.

Οι δυο ειδικοί φρουροί οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει την προανάκριση.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τους ισχυρισμούς των πρωταγωνιστών του τραγικού περιστατικού, ενώ υπό την εποπτεια των εισαγγελέων λαμβάνουν καταθέσεις και από πολίτες, αυτόπτες μάρτυρες, για να ολοκληρώσουν τη δικογραφία.

Οπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, ερευνώνται οι ισχυρισμοί των δύο ειδικών φρουρών για το κατά πόσον τα γεγονότα έγιναν όπως τα περιγράφουν, ενώ έχει διαταχθεί και ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα αποδείξει αν η σφαίρα που έπληξε θανάσιμα το θύμα, προέρχετσι απο εξωστρακισμό όπως ισχυρίστηκαν αρχικά οι ειδικοί φρουροί, ή από από απευθείας βολή.

Tyler Durden είπε...

ούτε η πρωτη ούτε η τελευταία φορά θα είναι εφόσον τους παρέχεται τέτοια κάλυψη και εφόσον τους έχουν δοθεί τόσες εξουσίες.

the monkeys είπε...

Θα μου επιτρέψετε να παρέμβω και εγώ για το συγκεκριμένο θέμα. Κατα αρχάς monkey 3 πολύ καλό ποστ, γιατί το έγραψες από τη στιγμή που ήσουν και στην καρδιά των γεγονότων.

Newton όλα αυτά που αναφέρεις τα είχα ακούσει το πρωί κατα τις 6 από τις εκπομπές και έφριξα.

Ακούγονται διάφορα πράγματα, τα οποία δεν είναι αληθή. Που ήταν το περιπολικό? Ποιος αστυνομικός ακριβώς πυροβόλησε 3 φορές και μάλιστα 2 στον αέρα και 1 στο έδαφος?

Σύμφωνα με το βίντεο, όλα αυτά διαψεύδονται http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=934329

Παρόλα αυτά μέσα σε όλα όσα ακούστηκαν, ο αστυνομικός εν τέλει ομολόγησε ότι σκότωσε τον 16χρονο εν ψυχρώ (μόνο αφού πείστηκε ότι υπήρχαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες). Επίσης δεν κατάλαβα, γιατί θίγονται κυρίως οι καταστροφές από πολλά κανάλια. Μα αλήθεια, αυτό είναι το θέμα μας???

Πάντως όπως λέει και ο tyler durden τα γεγονότα αυτά δεν είναι καινούργια. Η υπόθεση του '85 ήταν σχεδόν ολόιδια. Στην επέτειο εξέγερσης του πολυτεχνείου το '85, ο 15χρονος μαθητής Μιχάλης Καλτεζάς πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του από τον αστυνομικό Αθανάσιο Μελίστα. Ακολούθησε κατάληψη στο παλιό Χημείο. Την επόμενη ημέρα έγινε και η πρώτη άρση ασύλου (όπου έχει θεσμοποιηθεί από το '82), καθώς δόθηκε άδεια από την επιτροπή πανεπιστημιακού ασύλου να μπούν αστυνομικοί στο Χημείο. Όπως ήταν δεδομένο, οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν τα παιδιά και προχώρησαν και σε συλλήψεις. Μετά λοιπόν από αυτα τα γεγονότα ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Μένιος Κουτσόγιωργας υπέβαλε την παραίτηση του (όπως τώρα Παυλόπουλος και Χηνοφώτης), αλλά ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν την έκανε δεκτή.

Όμως το τέλος αυτής της ιστορίας, που σε ωθεί προς την αγανάκτηση είναι ότι ο συγκεκριμένος μπάτσος έχοντας σαν δικηγόρο τον Λυκουρέζο (έλεος δηλ) καταδικάστηκε πρωτόδικα σε μόνο 2.5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή κιόλας και έπειτα αθωώθηκε στις 25/11/1990 από το Εφετείο, γιατί θεωρήθηκε ότι η όλη διαδικασία ήταν εν βρασμώ ψυχής.

Εν βρασμώ ψυχής??? Πλάκα μας κάνουν. Αν είναι έτσι τότε όλα τα όργανα στα όποια έχει δωθεί δυστυχώς εξουσία, να δολοφονούν παιδάκια ηλικίας 15 και 16 χρόνων "εν βρασμώ ψυχής"...για να μην ξεχνιόμαστε.

Έλεος δεν θα μου έκανε εντύπωση αν και αυτή η ιστορία τελειώσει κάπως έτσι. Μόνο που εδώ μπορεί να σκεφτούν άλλο ελαφρυντικό για πρωτοτυπία!!

monkey 2

γυάλινο δάκρυ είπε...

Δε διαφωνώ, αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να καταστρέφει μαγαζιά, περίπτερα και αυτοκίνητα, περιουσίες από τις οποίες ζει ο απλός κόσμος και βγάζει το μεροκάματο. Και αυτό συμβαίνει κάθε φορά που γίνονται επεισόδια. Είναι παράλογο. Σαν να σε πονάει το κεφάλι και να κόβεις το πόδι.
Δεν παίρνω το μέρος κανενός, ούτε των αναρχικών ούτε της αστυνομίας.
Ήμουν κι εγώ κέντρο χτες βράδυ (Θεσ/νίκη) και τα είδα.
Ντρέπομαι για το κράτος που τόσα χρόνια δεν κάνει τίποτα. Ποιος ξέρει, τους συμφέρει η κατάσταση.

γυάλινο δάκρυ είπε...

monkey2

Και τι άλλο θα κανε; Θα παραδεχόταν ότι πυροβόλησε κατευθείαν κάποιον;
Οι μπάτσοι νιώθουν εξουσία και έτσι συμεριφέρονται. Ας συλλάμβανε απλώς αν είχε τα κότσια. Όχι να σκοτώσει ένα 15χρονο παιδί.

Christina Amana είπε...

Και το θέμα είναι ότι ο αστυνομικός είπε οτι το έκανε για να αμυνθεί! Λες και το παλικάρι θα μπορούσε να τον σκοτώσει!
Οι γαμημένοι... Τους δίνεις ένα γκλομπ και ένα όπλο και νομίζουν οτι είναι οι ΘΕΟΙ και μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν! Να θυμηθώ τι????
Τον κύπριο φοιτητή που τον σάπισαν ενώ ικέτευε (κυριολεκτικά) για τη ζωή του?
Ή το παλικάρι που το έπιασαν με το (ακράδαντο επιχείρημα) των πράσινων σταρακίων (οκ δεν υπάρχει αυτή η λέξη...)???

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΠΙΖΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚΕΣ!!!!!!

the monkeys είπε...

Gualino dakru
οι καταστροφές σημαίνουν αγανάκτηση του λαού για τα γεγονότα. Δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν οι καταστροφές ή οι φωτιές ή τα οδοφράγματα που βάζουν τα παιδιά...αλλά τα γεγονότα. Σαφώς και τί φταίει ο καταστηματάρχης να βλέπει το μαγαζί του διαλυμένο, αλλά εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο ώστε να δείξουμε στην εξουσία ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για αυτούς. Όπως και εκείνη μας τρομάζει με όπλα, έτσι και εμείς θα την τρομάξουμε με δικά μας "όπλα", δηλαδή καταστροφές και φωτιές. Θα ήταν απαράδεκτο τέτοιο ντροπιαστικό γεγονός που έφτασε μέχρι και στο BBC να τελειώσει με χλιαρές αντιδράσεις, κάτι αυτόπτες μάρτυρες να μιλούν στα κανάλια και τον κάθε ηλίθιο δημοσιογράφο να παρουσιάζει ότι θέλει. Πρέπει να γίνουν πιο δραστικά πράγματα, γιατί αλλιώς τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Απαντάμε με βία, γιατί εισπράτουμε βία. Όσο για τον Καλτεζά, γιατί να το συλλάβει το παιδί? Επειδή συμμετείχε στην επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου??

monkey2

γυάλινο δάκρυ είπε...

Δεν είπα να συλλάβει το παιδί τότε. Αναφερόμουν στα χθεσινά. Ότι ΑΝ ένιωθε πως απειλείται (που αμφιβάλλω γιατί τα παιδιά δεν είχαν τα σιδερικά που είχαν οι μπάτσοι) και ήταν ΟΝΤΩΣ όπως τα έλεγε, τότε ας τον πήγαινε στο τμήμα, όχι να τον σκοτώσει.
Να απαντήσουμε με βία, αλλά όχι καταστρέφοντας περιουσίες αθώων που μπορεί να βρεθούν στο δρόμο μετά από κάτι τέτοιο.
Να πάμε να σπάσουμε τα υπουργεία, τις βίλες τους και τις λιμουζίνες τους. Κάτι που θα τους τσούξει και θα τους κάνει κακό. Γιατί τώρα η κυβέρνηση θα σκέφτεται "έκαψαν τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα κάποιων άσχετων, ε και; Δικά μου ήταν; Κάτι μου ξύθηκε" Γιατί έτσι το αντιμετωπίζουν και το βλέπουμε αυτό κάθε φορά.
Και σίγουρα τους συμφέρει η τωρινή κατάσταση που τους οδηγεί αν μη τι άλλο στην κατάργηση του ασύλου για να μπουκάρουν μετά και στα πανεπιστήμια.

lagarto είπε...

δυστυχως για αλλη μια φορά ολοι θα εστιάσουν στις καταστροφές και εκει είναι που κοιτώντας το δέντρο χάνουμε το δάσος...
και για μία ακόμη φορά πάλι ατιμώρητοι θα μείνουν οι υπεύθυνοι...
και το κράτος θα κάνει ό,τι γουστάρει και θα ξεχαστεί κι αυτό το συμβάν μέχρι κάποιο άλλο παιδί πέσει νεκρό από σφαίρα αστυνομικού....

γυάλινο δάκρυ είπε...

Ενηέρωση από Θεσ/νίκη, όπως τα είδα πριν από καμια δυο ώρες.
H αστυνομία στη Θεσσαλονίκη χεσμένη πάνω της απόψε. Ούτε η τροχαία για να εμποδίσει τα αυτοκίνητα να περνούν από τα "πεδία της μάχης" δεν εμφανίστηκε, για να μη δεχτεί επίθεση!!! Τους δρόμους γύρω από το ΑΠΘ τους έκλεισαν με κορδέλες, από τις οποίες περνούσαν όσοι ήθελαν. Λίγοι ΜΑΤατζήδες στεκόντουσαν στο συντριβάνι και κοιτούσαν τα άστρα.
Στα ραδιόφωνα κάνουν λόγο για κατάργηση ασύλου αν σοβαρέψουν τα πράγματα.
Φωτιές στο Α.Π.Θ. και στην Εγνατία σε μηχανήματα του μετρό και κάδους.
Αύριο είπαν ότι θα κατέβουν σε 3ήμερη απεργία οι πανεπιστημιακοί. Στις σχολές θα γίνουν έκτακτες συνελεύσεις.

Πληροφορήθηκα και πώς ακριβώς έγιναν τα γεγονότα με τον 15χρονο μαθητή. Το μόνο που ελπίζω είναι να μη μπει λίγα χρόνια φυλακή μόνο, επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα, όπως γίνεται συνήθως.. Κανονικά θα έπρεπε να τον κρεμάσουν, αλλά η θανατική ποινή καταργήθηκε. Πώς γίνεται ένας πατέρας 3 παιδιών να δολοφονήσει ένα άλλο παιδί;;;

the monkeys είπε...

Παραπέμπω όλους όσους είναι υπέρμαχοι της άποψης οτι με τα επεισόδια καταστρέφεται η δημόσια περιουσία ή η περιουσία των μεροκαματιάρηδων ανθρώπων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Λαζόπουλος στον ALPHA. Δείτε και τα 10 λεπτά και προσέξτε περισσότερο την τελευταία του δήλωση. Εγώ από τα όσα είπε θα κρατήσω τη φράση. "Η τζαμαρία της δημοκρατίας έσπασε" http://www.youtube.com/watch?v=j9a8tIwSDz0

the monkeys είπε...

Τσεκάρετε...αν δεν έχετε κάνει ήδη...και απόσπασμα από την εκπομπή του Apha Radio, τον ρεπόρτερ Κακούση, όπου βρίσκεται σε μέρος όπου οι αστυνομικοί ξυλοκοπούν δύο 15χρονα παιδιά και ο κόσμος τους γιουχάρει. Μιλάμε για γεγονότα όμως.

http://papachatzis.tumblr.com/post/63589410/policeviolence

the monkeys είπε...

Ενημέρωση και από Πάτρα. Εδώ τα πράγματα ήταν λίγο πιο χαλαρά. Έπεσε μία μολότοφ, έκλεισαν αρκετοί δρόμοι και γενικά αντιδράσεις και φύλαξη του αστυνομικού τμήματος από την αστυνομία δεν υπήρχε ιδιαίτερη (μάλλον πραγματικά έχουν τρομάξει). Έσπασαν 2 τράπεζες και ένα άλλο κατάστημα και συνέλλαβαν 5 άτομα με την κατηγορία του εμπρησμού. Στην συνέχεια χθες έγινε πορεία για τους συλληφθέντες, οι οποίοι έπειτα από κάποιο διάστημα αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε γενικές γραμμές έχουν πέσει αρκετά χημικά, αλλά τα πράγματα σε καμία περίπτωση δεν είναι όπως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 1000 άτομα ήταν στην πορεία χθες το μεσημέρι.

Περισσότερα στο http://patras.indymedia.org/

monkey2

Tyler Durden είπε...

http://www.sarantakos.com/asteia/skitsa/1985a.jpg

επίκαιρος όσο ποτέ ο Ιωάννου

Saq είπε...

monkey2
Έχω φρικάρει με την αναμετάδωση, μιλάμε για μια δημοκρατική χούντα! Απίστευτα πράγματα! ΣΑΠΙΛΑ

the monkeys είπε...

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι γελοιότητες ως προς το τόσο σοβαρό θέμα. Από πού να ξεκινήσω, από την προβολή του θέματος στην Τατιάνα, στην Θρασκιά και στη Δρούζα (που ρωτάει τί είναι εξοστρακισμός) ή από την προβολή της φωτογραφίας του Αλέξανδρου συνέχεια στον alpha δεξιά, λες και είναι ένα είδος λογοτύπου... Βγήκαν και οι φίλοι του και είπαν ότι λίγο σεβασμό θέλουμε και δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο. Μέχρι και τα 15χρονα έχουν περισσότερη ωριμότητα από πολλούς.

Εκεί όμως που πρέπει να σταθούμε είναι ότι από τώρα φαίνεται η τροπή που θα πάρει το όλο θέμα, μέσω της ιατροδικαστικής απόφασης που λέει χαρακτηριστικά "ο θάνατος του 15χρονου μαθητή προεκλήθη από τυφλό τραύμα θώρακος, από βλήμα μικρού διαμετρήματος". Που υποδηλώνετε εδώ αν προεκλήθη από εξωστρακισμό ή όχι? Αυτός δεν ήταν ο σκοπός της ιατροδικαστικής έρευνας? Όταν ρώτησαν τον ιατροδικαστή σχετικά με το συγκεκριμένο ερώτημα, αυτός απάντησε ότι θα τα κοινοποιήσουν στον ανακριτή και από εκεί θα τα μάθετε και εσείς. Δεν ξέρω είναι νωρίς ακόμη, αλλά τα πράγματα δείχνουν λίγο "μπερδεμένα".

Όσο για ορισμένους δημοσιογράφους που παρουσιάζουν το παιδί ως αναρχικό, κάποιο παιδί ανέρτησε το εξής απόσπασμα από προκύρηξη της 17Ν:

“Μύθος πρώτος: ο Μιχάλης Καλτεζάς ήταν αναρχικός. Αλλά ένας 15χρονος μαθητής δεν μπορεί νάναι ούτε αναρχικός, ούτε κομμουνιστής, ούτε αριστεριστής, γιατί δεν μπορεί νάχει κατασταλαγμένες απόψεις. Ένας 15χρονος μαθητής που ακολουθεί την πορεία του Πολυτεχνείου, είναι απλά ένας προοδευτικός νέος, με δίψα για ζωή, με ανησυχίες και προβληματισμούς, με αγνά ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς τα τραγικά αδιέξοδα της σημερινής. Είναι ένας αθώος. Κι ένα κράτος και μια κοινωνία, που όχι μόνο δεν έχουν να προσφέρουν μια λύση στα προβλήματα του, αλλά τον δολοφονούν με τις σφαίρες τους, δεν είναι απλά μη δημοκρατικά, αλλά έχουν προχωρήσει σε βάθος την πορεία εκφασισμού τους”

navarino-s είπε...

θέλω να σας συγχαρώ και για την ανάρτηση αλλά για το τελευταίο και τόσο εύστοχο σχόλιο των the monkeys που πιάνει πολύ σωστά αυτό το μελό κλίμα που πάει να δημιουργηθεί από τα μίντια και που το τσοντάρει και η κυβέρνηση με κάτι περίεργες δηλώσεις σαν αυτή του στυλιανίδη που είναι στο ίδιο κλίμα. όσο για τα περί εξωστρακισμού περιμένω και ελπίζω στην παρουσία του πραγματογνώμονα της οικογένειας του Αλέξη.

pinos είπε...

θα σειμφονισο μαζει σου!!!!
σαν ελλαδα ειμαστε ενα μπουρδελο.
αλα η ποριες μας κανουνε χειροτερο μπουρδελο.
οχι γιατι τα ατομα που διαδιλονουν δεν εχουν δεικιο.
εχουν και καλα κανουν που το δειεκδικουν.
αλα μαζει με τις ποριες εχουμε και πολεσ καταστροφες απο μερικους ανεγκεφαλους σε περιουσειες ανθροπον που δεν φτενε σε τιποτα.

Tyler Durden είπε...

σαφώς και δεν συμφωνώ με την τυφλή καταστροφή ό,τι βρουν μπροστά τους, δικαιολογώ μόνο συγκεκριμένους στόχους (Τράπεζες, πολυκαταστήματα, μακς, κλπ) αλλά ακόμα και αυτά από άποψη πολιτικής τακτικής και ωριμότητας δεν είναι θεμιτά, εύκολα τα ΜΜΕ αναστρέφουν το σκηνικό υπερ της εξουσίας που υπηρετούν, οι δε στόχοι αυτοί είναι ασφαλισμένοι και σε λίγες μέρες θα λάμπουν πάλι με τις καινούριες βιτρίνες τους.

Αλλά όταν το ξέσπασμα δυστυχώς είναι ανεξέλεγκτο λόγω τόσης συσσωρευμένης οργής, δεν μπορείς πλέον να πεις ή να κάνεις τίποτε όταν οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει. Το θέμα είναι να μην φτάνουμε ως εκεί, κάτι για το οποίο η τωρινή κυβέρνηση εδώ και 2 χρόνια έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να φτάσουν τα πράγματα εδώ που φτάσαν. Οταν σπείρεις ανέμους θερίζεις θύελλες. Απλά μαθηματικά

the monkeys είπε...

Εχθές κάηκε για άλλη μια φορά όλη η Αθήνα. Η οργή πλέον είναι ανεξέλεγκτη. Όταν όμως μιλάμε για οργή ποιός θέτει το όριο? Σήμερα είναι η κηδεία του αδικοχαμένου παιδιού. Αυτό που θέλω να παραθέσω σαν πληροφορία και το οποίο πραγματικά με σόκαρε είναι τα όσα παρουσιάστηκαν εχθές το βράδυ στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Από το '80 μέχρι σήμερα έχουν δολοφονηθεί από την αστυνομία 100 άτομα με παρόμοιους τρόπους, δηλαδή χωρίς λόγο, οι περισσότεροι ηλικίας 15-25. Τα συμπεράσματα δικά σας...

the monkeys είπε...

h frash MAT gourounia dolofonoi gia mia allh mia fora apedeixe pws exei vasikmh isxy.smra sthn poreia oi matatzides sunelavan pollous mathites adikaiologhta,erixan dakrugona sthn poriea twn diadhlwtwn kai oxi se autous pou kanan tis zhmies kai telso to pio apotropaio k frikaio htan oti phgan sthn khdeia tou paidiou kai rixnan dakrygona!!xeftilismenoi vtroph sas...

Saq είπε...

Αγρίεψε ο Καραμανλάκος! Τρίζει η καρέκλα του!

the monkeys είπε...

Παιδιά μιλάω με γεγονότα. Στην Πάτρα δεν έχει σπάσει κανένα μαγαζί, μόνο κάτι τράπεζες. Όλο το σκηνικό που βγήκε από τα ΜΜΕ ότι οι αγανακτισμένοι πολίτες είναι αυτοί που έριχναν πέτρες στους αναρχικούς προκειμένου να σώσουν τα μαγαζιά τους, διαψεύδεται από αυτό

http://patras.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=2953

Όσο για αυτό που σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν τα κανάλια είναι ότι χθες το βράδυ στην Πάτρα πλάκωσαν οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ. Στα νοσοκομεία είναι αυτή τη στιγμή και ούτε ένα κανάλι φυσικά δεν έθιξε το θέμα.

Δείτε το βίντεο όπου χαρακτηριστικά ο μπάτσος λέει γύρω στο 0:32 "Ξαμολίστε τους χρυσαυγίτες" και μετά ένας άλλος λέει "Αλλά η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει φίλε".

Όσο για την επιβολή του άρθρου 11, μελετήστε το και πιστεύω θα συμφωνήσετε όπως και εγώ, ότι δεν έχει καμία διαφορά με τη χούντα. Τι είναι αυτά?? Έλεος.

the monkeys είπε...

Ξέχασα το βίντεο από τα νεύρα μου.
Το βίντεο είναι εδώ

http://www.tvxs.gr/v1312

Saq είπε...

Πραγματικά έχω μπερδευτεί με το ποια συμφέροντα παίζουν πλέον τα μμε.

Unknown είπε...

Kalws sas 3anavrika,i'm back!!!me nea post..