Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

***δεν θέλουμε να σχολιάσουμε το θέμα απλά να παραθέσουμε αυτό το e-mail που μιλάει από μόνο του εξάλλου.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ
στείλτε αυτό το μύνημα στα Μέσα Ενημέρωσης, στους Πολιτικούς
και κάθε φορέα που ασχολείται με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
και
στα τηλ. (τηλ. 2610 647254, 2610 647253) της Κλειστής Φυλακής Πατρών
πιέστε για να πάρουν μέτρα.


Αξιότιμοι κύριοι,
συγχωρήστε μας που δεν δίνουμε τα ονόματα μας και αυτό για να μην μετατεθούμε εκδικητικά "λόγω υπηρεσιακών αναγκών", δεν σημαίνει όμως ότι περιγράφουμε παρακάτω δεν είναι αλήθεια. Είμαστε αναγκασμένοι μετά από τόσο καιρό που δεν λύνονται τα προβλήματα μας, να τα δημοσιοποιήσουμε, όχι για να "αποκαλυφθεί" ένα ακόμη σκάνδαλο αλλά για ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ καθαρά λόγους.

Είμαστε νέοι εργαζόμενοι στο χώρο της Κλειστής Φυλακής Πατρών, άνθρωποι που όλοι μας έχουμε κάνει σπουδές, κύρια στην Ανωτέρα εκπαίδευση, και πού λόγω της υποαπασχόλησης και της ανεργίας υποβάλαμε τα χαρτιά μας εδώ και ένα χρόνο και προσληφθήκαμε ως Σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη Πάτρα.
Δεν περιμέναμε να βρούμε μια τέτοια κατάσταση, γιατί όλοι μας λίγο η πολύ και σε εργοστάσια έχουμε δουλέψει και τετραωρίτες κ.λ.π.
Παρόλο που είμαστε τελείως ανεκπαίδευτοι και προσπαθούμε με βάση το συναίσθημα να βοηθήσουμε στην καθημερινή διαβίωση των κρατουμένων (γιαυτό ότι και εάν έκαναν, πάνω από όλα είναι άνθρωποι που χρίζουν τουλάχιστον το σεβασμό των στοιχειωδών δικαιωμάτων.

Εμείς ως εργαζόμενοι εκτός ότι είμαστε αναγκασμένοι να υποφέρουμε από την ΜΟΝΙΜΗ (που ούτε κτήνη δεν μπορούν να υποφέρουν) δυσωδία, να κάνουμε κυριολεκτικά ¨σλάλομ¨ ανάμεσα σε σάπια φαγητά, σκουλήκια, ποντίκια και κολλημένες ακαθαρσίες μηνών, πατώντας πάνω σε ένα μαύρο ζελέ βρωμιάς, το χειρότερο όμως όλων είναι το μεσαιωνικό ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ωράριο εργασίας, δηλαδή να μην παίρνουμε ΟΥΤΕ ΡΕΠΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο εργασιακό χώρο. Αυτό φυσικά δεν υπόκειται σε αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου αλλά της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας).

Αν και παλιότεροι συνάδελφοι, καταθέσαν υπόμνημα στον προϊστάμενο Αρχιφύλακα για να βελτιωθεί το ωράριο, η απάντηση ήταν η πλήρης απαξίωση και αδιαφορία. (λες και είμαστε σκλάβοι)
Φανταστείτε λοιπόν εργαζόμενους που πρέπει καθημερινά να πρέπει να εξυπηρετούν πάνω από 800 κρατούμενους, και κάθε περίπτωση να χρήζει ξεχωριστής σημασίας, εμείς να είμαστε σε κατάσταση συνεχούς κούρασης, γιατί απλά ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ η τοπική διεύθυνση και αρχιφυλακείο.

Ότι υπάρχει όχι απλώς υπερκάλυψη στους χώρους κράτησης δεν αποτελεί, δυστυχώς είδηση, το ότι οι κρατούμενοι στοιβάζονται ανά 11 η 12 σε χώρους για 5 άτομα, εάν δεν είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ τότε πως αλλιώς να χαρακτηρισθεί? Αυτό βέβαια έχει να κάνει με αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης που ελπίζουμε σε λίγο καιρό θα βελτιωθεί με τη λειτουργία των νέων καταστημάτων.

Το ότι δίνεται ΕΝΑ ρολό χαρτί τουαλέτας σε κάθε κρατούμενο ΤΟ ΜΗΝΑ έχει να κάνει με αποφάσεις της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας).
Το ότι δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα εκμάθησης η σεμινάριο η σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, ποιός φταίει γι αυτό?
Το ότι δεν πλένονται οι κοινόχρηστοι χώροι (προαύλια κρατουμένων) με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αφόρητη βρώμα που ούτε στα πιο βρώμικα βουστάσια δεν υπάρχει, αυτό έχει να κάνει με αδιαφορία της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας). (τηλ. 2610 647254, 2610 647253)
Οι ακαθαρσίες που έχουν κολλήσει στα προαύλια, συνέπεια της μη ύπαρξης ούτε ενός κάδου για απορρίμματα, με συνδυασμό είτε με τις υψηλές θερμοκρασίες είτε με την συνεχή υγρασία, δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνο δυσωδίας αλλά για αρρώστιες που και λόγω του υπερπληθυσμού που από τη μια στιγμή στην άλλη θα δημιουργήσουν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΕΠΙΔΥΜΙΕΣ.
Η μη ύπαρξη κάδων μέσα στη φυλακή εάν δεν είναι θέμα της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας) τότε ποιανού είναι?
Εάν συλλογιστείτε ότι καθημερινά δύο φορές την ημέρα πετάγονται όγκοι σκουπιδιών, για 24 κάδους και πλέον, από ένα χώρο που "φιλοξενεί" πάνω από 800 άτομα (ένα κανονικό χωριό δηλαδή), χωρίς να γίνεται έστω υποτυπωδώς ανακύκλωση του χαρτιού και μετάλλου, φανταστείτε τι σπατάλη γίνεται? κάτι που αδιαφορεί τελείως η Τοπική Διεύθυνση.


Αξιότιμοι κύριοι,
των Μέσων Ενημέρωσης ελπίζουμε και σας ζητάμε να βοηθήσετε, έστω με την δημοσιοποίηση, αυτών των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Κ.Φ.Πατρών

υ.γ. Να μας συγχωρήσετε γιατί δεν δίνουμε τα ονόματα μας αλλά η μόνη αλήθεια είναι ότι ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ με όλη τη σημασία της λέξης να μην βρεθούμε "λόγω υπηρεσιακών αναγκών" μετατιθέμενοι εκδικητικά.
Δυστυχώς στην υπηρεσία μας ισχύει "ότι δεν ακούγεται σημαίνει ότι λειτουργεί καλά" και άρα το Υπουργείο θεωρεί ότι η τοπική διεύθυνση (Διευθυντής -Αρχιφύλακας) δουλεύει καλά, όσο δεν υπάρχουν παράπονα.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
στις φυλακές δεν ζούν σκλάβοι, δεν εργάζονται σκλάβοι
ΑΝΘΡΩΠΟΙ είμαστε

10 σχόλια:

Anyparktos είπε...

kat arxin bravo stoys ipallilous pou deixnou oti einai pragmatikoi an8rwpoi.kai defteron,etsi einai pantou,ekei stin patra kante kati.ginetai kamia poreia??kamia apergia??

navarino-s είπε...

Μπράβο ρε monkakia που αναρτήσατε αυτό το κείμενο και αυτές τις μέρες είναι που χρειάζεται να λέγονται και αυτά. τι να πω! εγώ έπαθα σοκ με τις περιγραφές των χώρων και των καταστάσεων. μακάρι να ακουστεί και από αυτούς που πρέπει! χρόνια πολλά και πάλι

Newton είπε...

Μάλλον τις πληροφορίες τις φέρνει η monkey 3 και καλά κάνετε και το βγάζετε. Η κατάσταση στις περισσότερες φυλακές είναι η ίδια. Μπουρδέλο, όπως και όλη η χώρα άλλωστε. Πραγματικά σοκαριστικές οι αποκαλύψεις, τόσο που μου είρθε να πάρω τηλέφωνο στο νούμερο της διεύθυνσης με απόκρυψη και αρχίσω τα μπινελίκια. Τέλος πάντων, αυτοσυγκράτηση και υπομονή χρειάζεται(αυτά τα λέω στον εαυτό μου), μόνο οι φυλακές σαν τους "στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη" θα μας σώσουν! φιλιά!

the monkeys είπε...

anyparkte το mail το έλαβα προχθές, αλλά είχα ήδη φύγει από την Πάτρα και δεν ξέρω τι γίνεται. Μάλλον καμία πορεία δεν θα γίνεται, γιατί όπως διάβασες ζητάνε την βοήθεια των ΜΜΕ. Αν γινόταν πορεία, όλο και κάτι θα είχε ακουστεί από τα ΜΜΕ

navarino μου, σκεφτήκαμε ότι είναι καλό να ακούγονται άλλα πράγματα αυτές τις μέρες, πέρα από τα κλασικά..χρόνια πολλά και καλά χριστούγεννα.

newton. Μουεχεχε..έχουμε αρχίσει και σε μπερδεύουμε. Δεν ανέρτησε το monkey3 το post, αλλά και τί σημασία έχει ποιό από εμάς το ανέρτησε. Είμαστε αγαπημένα εμείς και δεν ζηλεύουμε το ένα το άλλο.:P:P

seniorita είπε...

monkakia χρόνια πολλά καταρχήν και καλό υπόλοιπο γιορτών!
τώρα για το θέμα έχουν απόλυτο δίκιο που διαμαρτύρονται οι άνθρωποι,η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματά τους και την αξία της ζωής τους..αλλά όταν κάτι έχει κόστος..κάνουν τα στραβά μάτια..

lagarto είπε...

δυστυχώς οι άνθρωποι που κυβερνούν μετρούν την αξία της ζωής σε χαρτονομίσματα και όχι σε άνθρωπινες ζωές και αξιοπρέπεια...
και μερικοί έχουμε αρχίσει να τους μοιάζουμε...

Leviathan είπε...

bravo kai stous ipallilous bravo kai se sas gia ti dimosieusi!xronia polla kai kali xronia me igeia kai xara!

the monkeys είπε...

seniorita@:χρόνια πολλά. Και μόνο με την φράση "η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματά τους και την αξία της ζωής τους" με έπιασαν τα γέλια για ευνόητους λόγους.
lagarto@:αυτό ότι μερικοί έχουμε αρχίσει να τους μοιάζουμε ξαναπέστο. Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα είναι τραγελαφικό στην ηλικία που είμαστε να λέμε αυτά που λέμε και όταν θα μεγαλώσουμε πιο πολύ να κάνουμε αυτά που σχολιάζουμε αρνητικά.
leviathan@:(άσχετο αλλά παρατήρησα ότι εν μέρει τα μουσικά μας ακούσματα ταιριάζουν) χρόνια πολλά.

Manos είπε...

bros ston agwna,ki autoi an8rwpoi einai!!

disa είπε...

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風