Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

CONTRA EL RACISMO


Εμείς οι Έλληνες σαν λαός αισθάνομαι, αφού το βλέπω καθημερινά, ότι είμαστε ρατσιστικός. Βρίζουμε Αλβανούς, έγχρωμους (ή μαύρους, αράπηδες όπως σας εκφράζει πείτε το), Αφγανούς (δεν μπορείτε καν να φανταστείτε τι συμβαίνει στο λιμάνι της Πάτρας ανά τακτά χρονικά διαστήματα), Σομαλούς και όποια άλλη “κατώτερη” εθνικότητα σας βρίσκεται! Δεν έχω ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό και το μόνο που μπορεί να δείχνει είναι τον συντηρητισμό μας και την έλλειψη του πολιτισμού μας και της γνώσης μας για τα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου.

Αλλά πραγματικά υπάρχει και άλλο θέμα. Ρατσισμός δεν υπάρχει μόνο στον λαό που φιλοξενεί τους μετανάστες, αλλά και στους μετανάστες μεταξύ τους! Αφγανοί, οι οποίοι εθεάθησαν από τα μάτια μου να προσπαθούν να μπουν σε φορτηγό που κουβαλούσε φορτία και με προορισμό την Ιταλία (ώστε να μπουν στο πλοίο και να πάνε στην Ιταλία, χωρίς την παρεμπόδιση τους από αστυνομικούς), κοινώς ζώντας μία ζωή συνεχούς κυνηγητού και προσπάθειας για κάτι καλύτερο, επιτίθενται στους Σομαλούς με λοστούς και καδρόνια (πρόσφατο επεισόδιο πάλι στην Πάτρα). Σομαλούς, οι οποίοι βιώνουν τις ίδιες εξευτελιστικές καταστάσεις με αυτούς.

Άλλο σκηνικό που είδα στο σταθμό του τρένου, είναι βρίσιμο από τέσσερις Αλβανούς σε έγχρωμο πλανόδιο που προσπαθούσε να τους πουλήσει διάφορα αγαθά. Συγκεκριμένα είπαν τις λέξεις «μαλάκας», «αράπης», και ένας του έδειξε την γροθιά του. Αυτός χαμογελώντας έφυγε! Όσο για το τι συνέβη μέσα στο τρένο. Ο ελεγκτής με ύφος βαρύμαγκα Έλληνα, τύπου “Γαμάω και δέρνω, γιατί είμαι και πολύ εξουσία” μόνο σε ένα τσιγγάνο βρήκε να κάνει ολόκληρη ιστορία, γιατί δεν δικαιούται κάρτα πολύτεκνων (υπόψιν εμένα δεν μου έλεγχε καν το πάσο).

Τι καταφέρνουμε λοιπόν με αυτή τη συμπεριφορά? Εάν ήμασταν εμείς οικονομικοί μετανάστες σε άλλη χώρα θα μας άρεσε να μας συμπεριφέρονταν έτσι? Γιατί οι μειονότητες επιτίθενται η μία στην άλλη? Γιατί αυτό το θέμα δεν λύνεται ποτέ και από πουθενά, ώστε και από τις δύο πλευρές να είναι όλοι ευχαριστημένοι? Γιατί κανείς δεν το θίγει και για μία ακόμη φορά στις ειδήσεις ακούμε για το πόσο κόστισε η γκαρνταρόμπα της Σάρα Πέιλιν και αν θα παραιτηθεί ο Ρουσόπουλος ή όχι?

6 σχόλια:

the monkeys είπε...

wraio arthro re monkey1.dn ta mporw tetoia skhnika mu thumizoun alla paromoia me mpatsous pou talaipwroun kahmenous metanastes.aparadekto gia enan lao san ki emas pou exoume vrethei se antisoixh thesh,tote pou xiliades ellhnes metanasteuan gia mia kaluterh tyxh se amerikh,australia ktlp.k tous antimetwpizan se stul oi ellhnes einai kleftes,mafiozoi,aferegioi ktlp k eprepe n perasoun xronia gia n katariftei auto to stereotupo.htan alhtheia auto???htan wraio???emeis gt to kanoume???

the monkeys είπε...

twra egina monkey1?? Me mperdeueis :)
Nai ontws auto ksexasa na to anaferw.

γυάλινο δάκρυ είπε...

Υπάρχει μεγάλη ξενοφοβία, επειδή όχι λίγιες εγκληματικές ενέργειες έγιναν από αλλοδαπούς και ο κόσμος τους έχει συνδέσει με αυτό. Όχι βέβαια πως οι Έλληνες δεν κλέβουν/σκοτώνουν κλπ. Χωρίς να είμαι ρατσίστρια, θα πω ότι φταίει το κράτος που επιτρέπει σε τόσους πουλλούς μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα. Γιατί αυτό το κράτος δεν μπορεί να προστατέψει και να διασφαλίσει μια άνετη ζωή ούτε στους ίδιους του τους πολίτες. Έτσι φτάνουμε στο σημείο οι μετανάστες να κλέβουν και να εγκληματούν για να ζήσουν

the monkeys είπε...

Gualino dakru sto spiti mou exoun epixhrhsei hdh mia fora na mpoun metanastes. Den lew fovh8hka safws, omws den tous adikw kiolas. Otan vlepw eikona gunaikas na psaxnei mera meshmeri sta skoupidia gia na faei me ena proswpo anekfrasto gia to ti 8a poun oi alloi pou thn vlepoun gurw h gia to an h idia exei xasei ka8e aksioprepeia, se kanei kai skeftesai alliws.

Saq είπε...

Στην αμέρικα την εποχή των μεταναστεύσεων μας αποκαλούσαν the dirty greeks (βρωμοΈλληνες) και κατηγορούμε τους αμερικάνους για ρατσισμό. Τώρα εμείς κάνουμε τα ίδια και χειρότερα.

the monkeys είπε...

Newton les na mas exei meinei apo8hmeno??? :)