Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΓΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ο λόγος για το χθεσινό επεισόδιο στο λιμάνι της Πάτρας μεταξύ αστυνομικών και Αφγανών. Συγκεκριμένα όταν οι μετανάστες επιχείρησαν να ταξιδέψουν στην Ιταλία, οι λιμενικοί τραυμάτισαν 1 άτομο αρκετά σοβαρά. Τότε με την βοήθεια και άλλων μεταναστών μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και αργότερα στο νοσοκομείο του Ρίου (ακολουθούμενος από αστυνομικούς). Η αστυνομία είχε ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις (όπου στα container-κρατητήριο του λιμανιού βρίσκονταν ήδη 47 άτομα εκ των οποίων 16 ανήλικοι) με αποτέλεσμα στη συνέχεια οι μετανάστες θυμωμένοι να επιζητούν επίμονα την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Μετά την αρνητική απάντηση εκείνοι άρπαξαν τις πέτρες από τις γραμμές του τρένου και άρχισαν να τις πετούν ενδιάμεσα των κάγκελων του λιμανιού στους λιμενικούς. Οι τελευταίοι με γκλοπ στα χέρια πέταγαν πέτρες πίσω με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματισμούς των μεταναστών.

Ο τραυματισμένος Αφγανός ανεκρίθη από τους αστυνομικούς, χωρίς παρουσία δικηγόρου και συναίνεση γιατρού, με σκοπό την κατηγοριοποίηση του για τις επιθέσεις στο λιμάνι. Όταν όμως παρευρέθη δικηγόρος υπεράσπισης, εκείνοι απέσυραν τις κατηγορίες. Το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη τραυματισμένοι μετανάστες οι οποίοι φοβούνται να επισκεφθούν το νοσοκομείο. Άλλωστε η κατηγοριοποίηση στο πρόσωπο τους εντείνεται τόσο πολύ που οι λιμενικοί υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος μετανάστης δεν τραυματίστηκε από αστυνομικούς, αλλά από οδηγό φορτηγού, στου οποίου το όχημα προσπάθησε να κρυφτεί (μην αναρωτηθείτε από τί να κρυφτεί αφού όπως υποστηρίζουν δεν υπήρχε κίνδυνος από τις δυνάμεις καταστολής!).

Παρόλα αυτά τα επεισόδια συνεχίστηκαν με συγκέντρωση αντιεξουσιαστών και αλλοδαπών στην οδό Καρόλου. Μέσα από την περίφραξη του λιμανιού είχαν μαζευτεί δυνάμεις του λιμενικού και των ΜΑΤ. Έτσι ξέσπασε πετροπόλεμος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 λιμενικοί, μαγαζιά και αυτοκίνητα να είναι σπασμένα και αντιεξουσιαστές μαζί με αλλοδαπούς να κατευθύνονται στον καταυλισμό της Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου και έληξε το γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: