Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Αntiracist festival



Αν κάτι έχουμε μάθει από την ιστορία είναι ότι σε περιόδους κρίσης το πρώτο που πεθαίνει είναι η αλληλεγύη προς τον συνάνθρωπο για να μην μιλήσουμε για αυτήν προς τον ξένο,τον αλλόθρησκο,τον ξενόγλωσσο.


Αν πάμε πίσω στην δεκαετία του '30 θα δούμε την δυνάμωση και ανάδειξη φασιστικών και εθνικιστικών κομμάτων και κινημάτων που πριν το κραχ του '29 δεν είχαν καμία απολύτως δύναμη και λαική αποδοχή.


Oι ξένοι που πέρνουν τις λιγοστές δουλειές,που τρώνε από το ψωμί μας,που κλέβουν τα λεφτά μας ή τις γυναίκες μας(!),που ευθύνονται για κάθε κοινωνικό χάλι,για την δικιά μας μίζερη κατάσταση..και τότε και τώρα τα ίδια ακριβώς ανυπόσταστα επιχειρήματα η ίδια ξενοφοβία,η ίδια υποκρισία,ο ίδιος ρατσισμός το ίδιο μίσος.


Τίποτε δεν φαίνεται να άλλαξε ριζικά…όταν βλέπεις ανθρώπους να σου λένε περήφανα ότι είναι ρατσιστές,όταν βλέπεις με τι χαρά τα μμε καλιεργούν αυτό το απάνθρωπο συναίσθημα,όταν το ξένο γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος των κόμπλεξ μας και της δήθεν ανωτερότητά μας όχι μόνο από μεγάλους αλλά και από νέα παιδιά.


Σε μια περίοδο όπου στην Ελλάδα ο περισσότερος κόσμος αρχίζει να υποζεί χωρίς δικαιώματα στην δουλειά και την ασφάλιση,χωρίς παιδεία ή εργασία,χωρίς μισθό όνειρα και ελπίδες η αλληλεγύη φαίνεται ότι πολύ εύκολα μπορεί να αποτελέσει το πρώτο θύμα…εξάλλου αυτό συμφερει και τους από πάνω…


Σημασία έχει καταλάβουμε όλοι ότι δεν είμαστε εχθροί και αντίπαλοι αλλά αδέρφια και συνάνθρωποι,ότι κανένας δεν είναι ξένος αλλά όλοι είμαστε κάτοικοι αυτής τη γης και ότι μόνο αν είμαστε ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό θα καταφέρουμε να ζήσουμε ανθρώπινα.



**To 15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί απο σήμερα 9 και 10 και 11 Ιουλίου στο Άλσος Γουδί.Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενώ για τους υπόλοιπους θα είναι 6ευρώ.



http://www.antiracistfestival.gr/


6 σχόλια:

the monkeys είπε...

Είναι καλό γενικά να θίγονται τέτοια θέματα μονκάκι 1 και χθες που ήμουν στο rockwave, οι ska-p έδωσαν το δικό τους μήνυμα για όλη αυτήν την κατάσταση με τον δικό τους τρόπο.

navarino-s είπε...

Πολύ καλή η ανάρτηση σου και ο τρόπος που προβάλλεις monkaki μου αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση!
Έλειπα και δεν μπόρεσα να έρθω αλλά σήμερα το πρωί άκουσα από το "κόκκινο" ότι είχε πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, ακόμη και την ώρα του τελικού είχε κόσμο!
Να είσαι καλά ...καθαρματάκι μου!

the monkeys είπε...

monkey_2:ααααα ζηλεύωωωωωωω που πήγες!!!!

ναβαρίνο μας@είχε πολύ κόσμο και τισ τρείς ημέρες κι αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα πραγματικά!Επιπλέον το κλιμα και οι διαδράσεις τα γρουπ ήταν καταπληκτικά!
να σαι καλα κ εσύ ναβαρίνο μου με τα καλά σου λόγια!

the elf at bay είπε...

Δυστυχώς τα πανανθρώπινα μηνύματα αλληλεγγύης και αντιρατσισμού δεν αγγίζουν ουσιαστικά τους ανθρώπους, οι οποίοι φοβούνται ακόμα. Πολύ.

Moody είπε...

Δυστυχώς στο φεστιβάλ δεν μπορεσα να πάω.
Όσο τώρα για τον ρατσισμό,είναι κρίμα όλοι οι εθνικιστές να μην καταλαβαίνουν ότι είναι "στατιστικές" οι χρυσές-ασημένιες-μεταξωτές αυγές που θα ακολουθήσουν.

Ένα άλλο πράγμα που με χει πειράξει πολύ τελευταία είναι αυτό που είπες.Σε περιόδους κρίσης (είτε οικονομικής είτε πολιτισμικής είτε οτιδήποτε) ο άνθρωπος ξεχνάει τι εστι αλληλεγγύη.Και είναι μεγάλο λάθος καθώς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μαστε αλληλέγγυοι για να αντιμετωπίζουμε τα δεινά της κάθε εποχής.

Ontopic: Ο Θ.Παπακωσταντίνου δεν είναι θεός? :P

Jason είπε...

Νομίζω ότι είναι λίγοι πια αυτοί που παραδέχονται ότι είναι ρατσιστές.
Ίσως αυτό να είναι το μόνο που έχει αλλάξει με τον καιρό: ότι ο κόσμος κάτι έχει πάρει χαμπάρι από το τι είναι politically correct (χωρίς φυσικά να έχει αλλάξει στο βάθος η ψυχή του).
Αυτό, όταν συνδυάζεται με τη μέση ελληνική βλαχιά, γεννάει κάτι περιπτώσεις του τύπου "κοίτα εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αλλά όλοι οι Αλβανοί" κλπ..