Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009


Η αλήθεια είναι ότι στο μυαλό μου είχα άλλο θέμα αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ μετά από όσα βλέπω γύρω μου. Ο λόγος για τις χθεσινές πολυαναμενόμενες (για ορισμένους) φοιτητικές εκλογές. Τα αποτελέσματα για τη δική μας σχολή τουλάχιστον ήταν κάτι παραπάνω από αναπάντεχα. Μετά από πολυετή πρωτοκαθεδρία της ΔΑΠΑΡΑΣ μας, ήρθε η ώρα για αλλαγή, όνειρα και φιλοδοξίες. Αν ψάχνεστε, σας λέω ότι ήρθε η ώρα της ΠΑΣΠΑΡΑΣ!!! Όπως έλεγε και ένας πασπίτης συμφοιτητής μας «Πρέπει να ακουστείς, η δύναμη είναι η φωνή σου..κυνήγα τα όνειρα σου, στήριξε ΠΑΣΠ. ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ΝΑΙ στη δημόδια εκπαίδευση».


Αυτό όμως που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι η ΔΑΠΑΡΑ δεν βγήκε ούτε στην δεύτερη θέση, την οποία την πήρε η ΠΚΣ. Και τώρα μου ήρθε να επικαλεστώ ένα άλλο καταπληκτικό μότο μιας επίσης συναδέλφισας μου «Τα γαρύφαλλα θα ξανανθίσουν!». Την τρίτη θέση ΝΑΙ ΝΑΙ την πήρε η ΔΑΠΑΡΑ!!!! Ε μετά ακολούθησαν ΕΑΑΚ και ΑΡ.ΕΝ. (που αξίζουν περισσότερο από τους άλλους κατά την άποψη μου). ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ ΟΔΥΡΜΟΣ θα έχει πέσει στα έδρανα της ΔΑΠΑΡΑΣ, καθότι πέρυσι τα παδιά τα θυμάμαι να μου λένε όλο καμάρι «Ε ήταν αναμενόμενο ότι θα βγαίναμε…είμασταν πάντα κοντά στον φοιτητή, άλλωστε και εσύ το έβλεπες» και εγώ απάνταγα «Καλά πάω υπολογιστικό τώρα». Α όσο για το κοντά στον φοιτητή πέραν του κλασικού να δίνουν σημειώσεις για μαθήματα, να τους βρίσκει δουλειά η ΝΔ ήδη από το 1ο τους έτος κ.α. έμαθα ότι τους βρίσκουν και γκόμενες. Άλλωστε το πάρτυ στα μπουζούκια μεταξύ μίας πολυτεχνικής σχολής και του Παιδαγωγικού/Φιλολογικού/Φιλοσοφικού κ.α δεν είναι τυχαίo.


Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως όλα αυτά μας λένε κάτι (πέραν του ότι ορισμένοι φοιτητές είναι ή πολύ ηλίθιοι ή πολύ βολεμένοι για να ασχολούνται με κομματικά). Έχουμε κουραστεί 2.5 εβδομάδες πριν τις ευροεκλογές να ακούμε ποσοστά και αριθμούς και πόσο πιο μπροστά είναι το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, ποιός είναι ο καταληλότερος πρωθυπουργός και άλλα τέτοια. Σαν eurovision έχει καταντήσει το όλο θέμα. Ψηφίστε τον καλύτερο με 12άρι..Καραμανλής ή Παπανδρέου??? Συνεχείς εκτιμήσεις τα ΜΜΕ να λένε ότι η διαφορά ΠΑΣΟΚ με ΝΔ τη μία πέφτει, την άλλη ανεβαίνει. Όμως όταν πιο πριν διαπραγματεύονται φοιτητικές εκλογές, που από ότι έμαθα και από άλλες σχολές κατακεραυνώνουν τη ΝΔ και εκθιάζουν ΠΑΣΟΚ και ΠΚΣ, τότε τα μηνύματα θα περαστούν αλλίως. Θα δει ο μεγαλύτερος σε ηλικία πώς ψηφίζει η «νεολαία» και θα πει «Α τα παδιά σκέφτονται έτσι..μήπως και εγώ να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ?». Και τελικά ποιο είναι το νόημα σε όλα αυτά? Τα σκάνδαλα ξεκίνησαν επί ΠΑΣΟΚ και απογειώθηκαν επί ΝΔ, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι κάθε φορά να ζαλίζουμε το κεφάλι μας (εμείς οι «αναποφάσιστοι») να δούμε τι θα ψηφίσουμε τελικά, ώστε να βγάλουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.


Υ.Γ. Όποιος φοιτητής επιθυμεί ας γράψει τα αποτελέσματα της σχολής του, για να δούμε ποσοστά και διαφορές.

13 σχόλια:

presuntos είπε...

Δαπάρα δαπάρα γαμώ τον Τσε Γκεβάρα!

γυάλινο δάκρυ είπε...

Όταν μάθω της δικής μου σχολής θα σας τα γράψω. Φέτος απείχα παντελώς από φοιτητικές παρατάξεις. Όμως κόβω να έχει καμιά αρχιΔΑΠ και φέτος όπως κάθε χρόνο, εκτός αν έκανε τη διαφορά η ΠΑσΠΑΡΑ, που στη σχολή μου είναι τα ίδια $|<@+@ !

navarino-s είπε...

monkakia μου εγώ βλέπω τα αποτελέσματα σαν πολύ αισιόδοξα. γιατί άμα βγάλουμε το "μπλοκ της εξουσίας" (ΠΑΣΠ,ΔΑΠ) ένα μεγάλο μέρος του οποίου χαρακτηρίζεται από εντελώς θεσηθηρικά κίνητρα, και τη "θρησκευτική μοναξιά" της ΠΣΚ, βλέπουμε ότι ο "χώρος της ανησυχίας" που αποτελείται από ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, Λευκά και Άκυρα = 30% και στον οποίο θα πρέπει να προσθέσουμε τους αντεξουσιαστές που καταγράφονται στην αποχή και σίγουρα θα είναι πάνω από το 5%, βλέπουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των συμφοιτητών σας, γύρω στο 35%, κινείται στο χώρο της αμφισβήτησης και του προβληματισμού, κάτι που πιστεύω ότι θα συμβαίνει και στις άλλες σχολές, γι' αυτό και η εξέγερση του Δεκέμβρη, γι' αυτό και η ελπίδα εν κατακλείδι ότι έχουμε καλή νεολαία.

the monkeys είπε...

ax re navarinooo....ki omws ki omws gia mia akomh fora stis ekloges oi foithtes apexdeixan oti para ta skandala,thn sapila kai ola auta tou dekemvrh kai en telh ena skotwmeno paidi gia ti opoio to kubernwn komma kai antistoixa dap dn eipan tpt,pshfisas me vash thn parth tous,thn diaskedash,thn volh kai to meso,a! kai to va8mo tous ptuxiou tous!gt einai dunaton meta apo ola auta na vgainei h DAPARA???KAI ME AUTODUNAMIA???E OXI RE PAIDIA!!einai dunaton atoma pou oxi se suneleush oute se sxolh dn patane n phgainoun n pshfizoun DAP???atoma pou hr8an mono kai mono gia n paroun 10 sto ptuxio h gia n pane xana st club h na paroun tis shmeiwseis.einai dunaton 20xrona paidia n einai dexia????eleosss
monkey 2 wraio post kai exeis apoluto dikaio.auth thn fora stis ekloges pshfhste oti 8elete ektos apo ta duo megala kommata.vgalte thn pipila uparxoun ki alla kommata.eleos pia 50 xronia h idia malkia.

the monkeys είπε...

presuntos: XEXE!!!! Εγώ ξέρω και Α ΚΑΙ ΟΥ ΚΑΙ ΔΑΠ ΝΔΦΚ! ΕΛΕΟΣΣΣΣ...

gualino dakry: Καλά και στη δική μας σχολή δεν υπάρχει διαφορά, μόνο που από ΔΑΠ προτιμώ ΠΑΣΠ χεχε :P

navarino μας: Ναι σωστά τα λες και όντως δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Πάντως εδώ που τα λέμε και τα EAAK, ΑΡ.ΕΝ. δεν αποτελούν και μεγάλη διαφορά. Μάλιστα σήμερα άκουσα ότι σε διάφορες σχολές (και στη δική μας) μπήκαν άτομα στα αμφιθέατρα με κράνη και καδρόνια για να σπάσουν στο ξύλο τους EAAKίτες κυρίως. Το δε τραπεζάκι της EAAK ήταν σήμερα σπασμένο και παρατημένο στην άκρη :P

monkey_1: Πάλι ΔΑΠ βγήκε??? Ακόμη και σε εμάς η ΔΑΠ έλεγε φέτος το ξέρουμε δεν θα βγούμε (είχαν εκτίμηση του εαυτού τους χεχε). Πάντως είναι ανησυχιτικό, γιατί μην ξεχνάς ότι είστε οι αυριανοί δημοσιογράφοι. Πάντως εγώ δυσκολεύομαι..δεν ξέρω τί να ψηφίσω. Πάντως στις φοιτικές εκλογές δεν πήγα να ψηφίσω.

navarino-s είπε...

Για καθίστε ρε monkakia!
Με το θάρρος της ηλικίας και της blogoγνωριμίας μας θέλω να σας πω μερικά πραγματάκια, όχι σαν δάσκαλος, πιο πολύ για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου γιατί υπάρχει περίπτωση να με παράσετε για γραφικό:
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι επαναστατικές ιδέες στην κοινωνία σε όλες τις φάσεις που αυτή έχει περάσει, διακινήθηκαν και διακινούνται από πολύ μικρές μειοψηφίες. Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων στέκεται αρνητικά απέναντι στις πρωτοπόρες ιδέες και τα ρηξικέλευθα οράματα, όχι γιατί είναι μαλάκες, αλλά γιατί στο βάθος της ψυχής τους ελλοχεύει ο φόβος απέναντι στο καινούργιο. τρέμουν οι άνθρωποι για κάτι που δεν το γνωρίζουν και στις επαναστατικές διαδικασίες τρέμουν μήπως και μείνουν χωρίς εξουσία πάνω από το κεφάλι τους. Σε τελική ανάλυση τρέμουν την Ελευθερία! Πολλά είναι τα συγγράμματα που έχουν γραφτεί από κοινωνιολόγους ψυχολόγους και φιλοσόφους με τίτλο: "Ο Φόβος Μπροστά στην Ελευθερία". Δεν έχετε ακούσει την ιστορία με τον βαρυποινίτη που ελευθερώθηκε και την άλλη μέρα γύρισε πίσω στη φυλακή και ζήτησε να τον ξαναβάλουνε μέσα;
Έτσι είναι προχωράει η ζωή και υπάρχουν κάποιες στιγμές που οι κοινωνικές αντιθέσεις παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις και βία της εξουσίας γίνεται τόσο απροκάλυπτη που μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στρέφονται στις πρωτοπορείες που έλεγα πιο πριν και οι συνθήκες γίνονται πλέον επαναστατικές. Στην ιστορία αυτό έχει συμβεί πολλές φορές. Το πότε και πως το ξέρετε πολύ καλά, στη σχολή σας νομίζω ότι κάνετε αρκετή ιστορία.
Υπάρχουν όμως και κάποιες φορές -και εδώ θα σας απογοητεύσω- που τα πράγματα πάνε τελείως ανάποδα: Πλαισιώνει ο κόσμος τους εκφραστές του σκότους και της οπισθοδρόμησης! Όπως έγινε με τη Γερμανία του Χίτλερ τη δεκαετία του '30.
Γι' αυτό λέω ότι το 35% του "χώρου της ανησυχίας" όπως αποκάλεσα τα προοδευτικά σχήματα και ομάδες είναι ένα πολύ ενθαρυντικό νούμερο. Ξέρετε τι γίνεται στην Ιταλία; Δεν κουνιέται φύλλο και ο Μπερλουσκόνι θέλησε να πάει τα πράγματα στα άκρα: βάζοντας κάτι ξέκωλα για υποψήφιες ευρωβουλευτίνες.
Ξέρω είστε νέα παιδιά και έχετε μια αχαλίνωτη βιασύνη τα θέλετε όλα εδώ και τώρα, αλλά για νη μην απογοητευτείτε νωρίς και κλειστείτε στα σπίτια σας και στον εαυτό σας, νομίζω, ότι πρέπει να ξέρετε πολύ καλά ότι: όποιες ιδέες ελευθερίας ανθρώπινης δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης πρεσβεύουμε και διακινούμε, δεν το κάνουμε για να πείσουμε καλά και σώνει τους άλλους, το κάνουμε για να νιώθουμε εμείς εντάξει με τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας και πρέπει να είμαστε ευτυχείς που σκέφτονται και δρουν και κάποιοι άλλοι σαν και εμάς, και ας είμαστε λιγώτεροι!

Τελικά το δασκαλίστικο δεν το απέφυγα!!!!

the monkeys είπε...

ναβαρινο μας καλα κανεις και εχεις δασκαλιστικο υφος γιατι εχεις ζησει πολλα περισσοτερα απο μας τα κα8αρματακια και εν τελη εχεισ και απολυτο δικαιο...ποτε οι επαναστασεις γινονταν απο το μεγαλυτερο τμημα του πλη8υσμου μιας κοιωνιας?συνη8ως οι πολλοι ακολου8ουσαν μετα πλ μετα τουσ λιγους.
απλα ειναι λογικο οταν εισαι μεσα στην διαδικασια και βλεπεισ αυτα τα παιδια,τουσ μιλας και οχι δν καταλαβαινουν αλλα δν ακουνε καν τουσ αλλους,δν πσαχνονται δν νοιαζονται αδιαφορουν τα παιρνεισ στο κρανιο μετα.(και αδιαφορουν για 8εματα οπως το κτιριακο που στο κατω κατω τουσ ενδιαφερει εξισου)εχεις διακιο για την ανυπομονησια και οτι εν τελη το κανουμε για μας ολο αυτο οχι για τους αλλους!

Unknown είπε...

na rwtisw kati pou to xw aporia onta ma9itis akm!eksigiste mu pws ginetai auto to kolpaki psifizodas dap i pasp xtupas 10 sto ptyxio??(lol)..tn upouli diadikasia thelw n katalavw..kl gia ta perivoita parties sti mykono gnwrizw..

the monkeys είπε...

na su pw mano oute egw exw katalavei ti tous tasoune gia n pshfizoun DAP!!(to kormi tous??axaxa)
tsp gnk mr arvula autoi oi perissoteroi pou pshfizoun to kanoun gia tis shmeiwseis,ta party,gia n tous enhmwrwnoun gia diafora programmata-epidothseis pou oi ka8hghtes ta lene mono sta paidakia ths dap kai fusika gt h dap exei gnwrimies klp opote fadazontai oti kapou 8 tous volepsoun(exallou ta paidia ths dap skizontai n teleiwsoun th sxolh gt tous perimenei h 8esoula xarh sto meson)
tsp otan leme 10 sto ptyxio e entaxei dn mpaineis sthn dap kai perneis 10 apla se polles sxoles oi ka8hghtes voh8ane,h idia h parataxh frontizei n se voh8aei me sos shmeiwseis kai 8emata persina,epipleon h dap dn kanei katalhpseis ki as ginetai xamos,ki as skotwnetai paidi,h pshfizontai kes opote ta futa ths sxolhs mporoun n paraklolou8oun to ma8hma tous,n gleifount o ka8hghth n to diavazoun apexw kai n pernoun 10.

Unknown είπε...

a katalava ti me perimenei..nai omws dn pisteuw auto oti ginetai mono stin dap..k i pasp kati 9a kanei..akm k allec pio mikres neollaies..tcp kommatoskyla ola tus ti perimeneis..

Saq είπε...

Εγώ παιδιά νομίζω ότι είναι μεγάλη χαζομάρα να έχουν οι φητητικές εκλογές και τα κόμματα των αει και τει οποιαδίποτε σχέση με τα κόμματα της βουλής. Νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι τελείως ανεξάρτητα και διαφορετικά πράγματα.

the monkeys είπε...

mano: Φυσικά και η ΠΑΣΠ τα ίδια κάνει, αφού και αυτοί ακολουθούν την ίδια πολιτική με την ΔΑΠ. Και τα ΕΑΑΚ τα ίδια (ίσως αυτοί δεν σου βρίσκουν τόσο κοπέλα αν δεν έχεις, αλλά σημειώσεις, παλιά θέματα κ.τ.λ. για μία ψήφο παίζουν πολύ). Επίσης έχει καταντήσει σαν το ΛΑΟΣ..θα βάζει στα ψηφοδέλτια σε λίγο και την Σαρρή της σχολής, γιατί όλα τα άλλα άτομα τα έχει βάλει (όπως και όλες οι παρατάξεις βέβαια). Μόνο η ΠΚΣ δεν ασχολείται και πολύ με αυτού του είδους την πολιτική...περιμένουν ότι ο κόσμος θα έρθει από μόνος του, λόγω σωστής ιδεολογίας τους!!!

newton: Θα ήταν τέλειο αν γινόταν αυτό. Θεωρώ επίσης ότι σε μία σχολή θα έπρεπε να υπάρχει και μία "παράταξη" η οποία δεν έχει σχέση με την πολιτική και ακολουθούν το μότο "Οι φοιτητές για τους φοιτητές". Βέβαια ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει, κάτι το οποίο δεν είναι πάντα θετικό..αλλά ευτυχώς στη σχολή μας μετά από δεκαετίες επιτέλους λαμβάνει χώρα εδώ και ένα μήνα το ΑΦΜΗ/Υ (ανεξάρτητοι φοιτοιτές μηχανικοί Η/Υ ή κάτι τέτοιο lol) :P

lagarto είπε...

κι εγώ δεν θα ήθελα να υπάρχουν παρατάξεις που να έχουν από πίσω το κομματικό στοιχείο της βουλής αλλά δεν ζούμε σε μια αταξική κοινωνία.η ταξική πάλη υπάρχει και μέσα στα πανεπιστήμια.και ας μην ξεχνάμε από πού άρχισε όλο αυτό με τις παρατάξεις.κάποιοι το διεκδίκησαν, άσχετα με το πώς έχει καταλήξει το πράγμα.γιατί το σύστημα των ελληνικών πανεπιστημίων είναι ιδιόμορφο.υπάρχουν πελατειακές σχέσεις και συμφέροντα που δεν θα σταματούσαν να ανατροφοδοτούνται ακόμη κι αν δεν υπήρχαν οι παρατάξεις.
και να μην είμαστε προκατειλλημένοι απέναντι σε όλους.υπάρχουν παιδιά σε όλους τους χώρους που δεν είναι κομματόσκυλα και πραγματικά πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να βοηθήσουν να άλλαξει η σημερινή πραγματικότητα.