Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΟΜΑ???


Έπειτα από επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου στον πρώην καταυλισμό της Ηρώων Πολυτεχνείου (Πάτρα), ανακοινώθηκε χθες το κλείσιμο αυτού μέχρι το τέλος Μαϊου και την δημιουργία ενός νέου, κλειστού και οργανωμένου καταυλισμού στο στρατόπεδο της πρώην ΜΟΜΑ στην περιοχή του Ρηγανοκάμπου, για τους μετανάστες.


Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού, ο καταυλισμός θα είναι οργανωμένος, φυλασσόμενος, με όρους υγιεινής και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η χρηματοδότηση του θα γίνει μέσω του κράτους και όχι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Φυσικά δεν είχε την έγκριση όλων των εκπροσώπων φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, χωρίς όμως να μπορούν να προτείνουν μία διαφορετική λύση. Συνεπώς ο υπουργός δήλωσε τα εξής: «Οι γενικότητες δεν αποτελούν λύση για την Πάτρα. Να διατυπώσουν διαφωνίες, κάνοντας όμως και αντίστοιχες προτάσεις. Τα μέτρα που ελήφθησαν, αφορούν την εικόνα της χώρας και της Πάτρας. Πρώτο μέλημα μας ο άνθρωπος».


Σχετικά με τους μετανάστες είπε: «Οι παράνομοι μετανάστες δεν δέχθηκαν να υποβάλλουν αίτηση ασύλου και να ζητήσουν την νομιμοποίηση τους, άρα και δεν μπορούσαν να λάβουν ταξιδιωτικά έγγραφα». Παράλληλα ζήτησε και την ενίσχυση του λιμενικού και της τοπικής Αστυνομίας , για μεγαλύτερη φύλαξη του λιμανιού της Πάτρας.


Ο υφυπουργός Υγείας κ. Σαλμάς ανακοίνωσε ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες θα στεγαστούν στην παιδική κατασκήνωση της Αμφιλοχίας και στη δομή κοινωνικής φροντίδας στην Κόνιτσα.


Ο συγκεκριμένος καταυλισμός είναι προσωρινός, αφού οι μετανάστες θα μεταφερθούν σε οργανωμένο Κέντρο Φιλοξενίας στο Δρέπανο.


Μα πραγματικά αναρωτιέμαι που ακριβώς είδαν την λύση οι υπουργοί μας??? Το μοναδικό που μας αναφέρουν αυτή τη στιγμή είναι ότι πολίτες της Πάτρας μην ανησυχείτε το λύσαμε το “πρόβλημα”! Διώξαμε από το κέντρο της Πάτρας τους μετανάστες και τους φυλακίσαμε προσωρινά σε ένα κλειστό καταυλισμό στη ΜΟΜΑ (χωρίς δικαιώματα, αφού πολύ απλά δεν θα τους επιτρέπουν ούτε να βγουν έξω από τον συγκεκριμένο καταυλισμό και άμα επιχειρήσουν να δραπετεύσουν θα τους συλλάβουν και θα τους χτυπήσουν ανελέητα), χωρίς να τους φροντίζουμε μέχρι βέβαια να τους μεταφέρουμε σε άλλη μόνιμη φυλακή (α ναι συγγνώμη Κέντρο Φιλοξενίας) και να έχουμε πλέον το κεφάλι μας ήσυχο.


Φυσικά ούτε άσυλο τους έδωσαν και ενίσχυσαν και τις δυνάμεις της αστυνομίας και των λιμενικών, ώστε να ακούμε πιο συχνά για φαινόμενα όπως πετροπόλεμος στο λιμάνι της Πάτρας, διαξιφισμοί ανάμεσα σε μετανάστες και λιμενικούς, άγριο ξύλο κατά των μεταναστών κ.τ.λ. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και Συλλόγους όπως η “Η Πόλις Εάλω” να μας μοιράζουν χαρτάκια που λένε «Θα βρουν την λύση όταν βρεθούμε απέναντι τους…ούτε ρατσιστές, ούτε μετανάστες στην ίδια μας την πόλη» (αν και δεν γνωρίζω πολλά για το Σύλλογο, αλλά ούτε και σε τι αποσκοπεί).


Υ.Γ. Και φυσικά ας μην ξεχάσουμε και τί έγινε στον προηγούμενο (πλέον) καταυλισμό της Πάτρας από ένα..."ατύχημα"!!




19 σχόλια:

Moody είπε...

Καλά τα λες.Βασικά γίνονται τα πάντα για να μην μεταναστεύσουν στην Ιταλία...Λες και στεγαζόμαστε όλοι στην ίδια γη...
Δυστυχώς όμως αυτή η γη μετατρέπεται σε γη του κανενός......

Moody είπε...

Επίσης ευχαριστώ monkeys γιατί χάρις εσάς δημιούργησα και γω playlist στο blog μου.Αν και δεν συμβαδίζουν τα γούστα μας,περάστε να ρίξετε μια ματιά!

the monkeys είπε...

wraio post monkey2!!!dn to xw akousei k8lou mias kai apofeugw na anoigw thleoraseis oxi oti8 legane kai tpt peri tou 8ematos dld!
8umamai otan eixa er8ei sthn patra pou evlepa olous tous metanastes n koitoun to limani,thn 8alassa th gh ths epaggelias giautous.
kl o paulopoulos einai #%^%$&^!!!kai kala kati kanei 8 metaferei tou metanastes allou gia n mhn tous vlepoun oikatoikoi k na nmzoun oti ola lu8hkan h n mhn tous vlepoun oi touristes kai n lene ti wraia h patra!al oi metanastes 8einai ekei kai oti 8 tous metaferoun allou dn dinei lush..to oti dn vlepoume to provlhma dn shmainei oti dn uparxei.gnwsth taktikh exallou metaferoume se mia perioxh metanastes/narkwmaneis klp kai dinaoume luseis gia tn xwra!!eleoc apla!
gnk 8ewrw oti o ka8e an8rwpos prepei n einai eleu8eros n zhsei ekei pou 8elei se opoion topo 8elei...auto to h xwra mu h xara su h gh mu h gh su einai h aitia pollwn....

the monkeys είπε...

Δίκιο έχεις. Αυτοί Ιταλία θέλουν να πάνε, αλλά επειδή δεν τα καταφέρνουν, παραμένουν εδώ και μάλιστα τώρα με τον νέο καταυλισμό δεν θα μπορέσουν ποτέ πια να φύγουν.

Σε προσπάθεια του μάλιστα ένας μετανάστης να μπει σε φορτηγό και να φύγει για Ιταλία, τραυματίστηκε (βλ. την κεντρική σελίδα του patras.indymedia.org)

Όσο για τη μουσική, ωραία songs και μάλιστα προσεχώς θα κάνω και ένα αφιέρωμα σε gothic metal και electro metal (αλλά θέλει λίγη δουλίτσα :P)

monkey_2

the monkeys είπε...

electro gothic ήθελα να πω :P

monkey_1: Και εμείς όταν είχαμε ακούσει πέρυσι ότι θα τους μεταφέρουν λέγαμε το ίδιο πράγμα...ότι και καλά τι??? Μεταφέρουμε τους μετανάστες για να μην τους βλέπουμε και έτσι λέμε πως δεν υπάρχουν? Βέβαια και οι ίδιοι οι πατρινοί αυτό λένε..ότι ναι μεν ok που δεν είναι στο κέντρο, αλλά αυτό δεν λύνει το θέμα.

Moody είπε...

@ Monkey 1
Δεν το πιστεύω!!Θυμάσαι τι είχα γράψει στο μπλογκ μου περι εφημεριδών και τηλεόρασης?χαχ0χ0χα.Λίγο μετά τις απόκριες το ΒΗΜΑ είχε αφιέρωμα σε αυτό και στην καθημέρινή κατάσταση!Επίσης αυτό που λες για την μεταφορά των μεταναστών και εγκληματιών σε συγκεκριμένα μέρη εφαρμόστηκε πρώτη φορά από την Ιταλία και η περιοχή ονομάστηκε ghetto !Και ο υπόλοιπος κόσμος συμβάδισε και έτσι παντού έχουμε ghetto !
Ακου αυτό το τραγούδι και πρόσεχε τους στίχους http://www.youtube.com/watch?v=KNWQ0SzRdb8 !Επίσης μπορείτε να το συμπεριλάβετε στην Ανάρτηση !

Moody είπε...

@ Monkey 2

Ο μετανάστης που προσπάθησε να μπει στο φορτηγό,τραυματίστηκε γιατί ο οδηγός πάτησε γκάζι για να τον χτυπήσει.Για αυτό είχε ξεκινήσει ο πετροπόλεμος και είχαν κινητοποιηθεί τα media γύρω από αυτό το θέμα ( αν θυμάμαι καλά ήταν την περίοδο των Αποκριών ).Επίσης σχετικά με αυτό το θέμα έχω τραγούδι για αυτούς που νοιώθουν μετανάστες στην ίδια τους την χώρα πχ.εγώ.!

http://www.youtube.com/watch?v=A4LiVj5jaDg

Επίσης electro gothic???Εχει καμία σχέση με το dark melodic death (έχω βάλει ένα τραγούδι στην playlist)?Πες κανα συγκρότημα αν και πιστεύω πως θα πεις otep,69eyes...!

Τελειώνοντας θέλω να πω monkeys ότι σιγά σιγά σας μαθαίνω!

Unknown είπε...

Φυσικά και η κατάσταση έχει ξεφύγει..Εγώ δεν θελω να γενικευω ουτε να γινομαι γραφικος,αλλα το συστημα της Ελλαδας δεν ειναι ετοιμο για φιλοξενεια..καπου ακουσα για την Πατρα νομιζω οτι ενας μπατσος εκοψε το δαχτυλο απο εναν μεταναστη..κωμικοτραγικο..Επίσης αμα θελετε να δειτε τι εστι αληθινο γκετο?επειδη τυγχανει να περναω συχνα απο κει..πλατεια βικτωριας,πολυτεχνειο,πλατεια κυψελης και φυσικα Ομονοια και Εξαρχεια..Και επισης θιγοντας και ενα θεμα στους οικους ανοχης της Φυλης θα διαπιστωσετε μια αθλια μεταχειρηση..στις μεταναστριες και το σωμα τους..τι να πω ντροπη μας.
Σορρυ που εφτασα μεχρι στην πορνεια αλλα και αυτο θεμα μειζων ειναι...

navarino-s είπε...

@monkakia μου εγώ θέλω να σας συγχαρώ για μια ακόμη φορά! Το ότι καταπιάνεστε με ένα τέτοιο θέμα που απαιτεί υψηλό βαθμό αλτρουϊσμού και ευαισθησίας και τιμάει εσάς αλλά και δίνει κουράγιο σε μας τους μεγαλύτερους που κάναμε κάποιες επιλογές στη ζωή μας. Πόσο μάλλον που μπήκε και ο νεαρός Μάνος φουριόζος και φλεγόμενος και αυτός από τις ίδιες προθέσεις.
Να είστε καλά!


Σας απήυθυνα το λόγο στον πληθυντικό αν και είδα ότι την ανάρτηση την έκανε το Monkye2 γιατί πιστεύω ότι ανήκετε στην ίδια συνομοταξία (...δεντροβίων καθαρμάτων δηλαδή!) και με την παρέα σας και την ανταλλαγή των απόψεων σας, λίγο ως πολύ όλα βοηθάτε στην ανάδειξη κάποιων θεμάτων.

the monkeys είπε...

V de Vendetta: Μας παρακολουθείς??? Χθες ακούγαμε με το monkey_1 από Active Mmember το Guantanamo :P...όπου ας ελπίσουμε και το monkey_1 να γράψει μελλοντικά post για αυτό το θέμα.

Όσο για την electro gothic, εννοώ συγκροτήματα όπως das ich, hocico, blutengel κ.α.

Mano: Η κατάσταση εδώ στην Πάτρα έχει ξεφύγει. Κατά καιρούς γίνονται επιθέσεις μεταξύ μεταναστών και λιμενικών και όταν τους είχαν κάψει και τον καταυλισμό (αν και δεν είχε καεί ολόκληρος), όλο και περισσότεροι μετανάστες ήταν στους δρόμους. Και όσο για την μεταχείριση τους από τους αστυνομικούς...ε μην μιλήσουμε καλύτερα.

Τώρα το Πάσχα που ήρθα Αθήνα..μα καλά τι έχουν πάθει και έχουν βάλει σε κάθε γωνιά του δρόμου και μπάτσο? Όσο για τον έλεγχο που κάνουν στους μετανάστες, στον Κηφισσό συγκεκριμένα είδα να ψάχνουν ένα για 1 ώρα γύρω στους 10 αστυνομικούς..μόνο που δεν του βγάλανε και όλα τα ρούχα.

Navarino μας...εμείς μπορεί να τα γράφουμε αλλά η αλήθεια είναι ότι λύσεις δεν προτείνουμε..οπότε δεν βοηθάμε κιόλας. Όσο για τις μελλοντικές επιλογές που λες, ας ελπίσουμε να πάρουμε και εμείς τις όσο δυνατόν πιο σωστές (γιατί αλλιώς καταντάμε γραφικοί :P).

monkey_2

the monkeys είπε...

Diavazontas to post mou dimiourgithikan synaisthimata oxi toso orgis (varethika na orgizomai pia) alla lypis! Fantasteite ti exoun na perasoun paidia mikrotera apo olous mas, stin kai kala gia to kalo tous "metafora". Omws thelw na tonisw kai ena akoma thema. Akoma mia apodeixi oti oi perifimes MKO gia anthrwpina dikaiwmata kai loipa themata einai mia malakia kai misi! Pou einai loipon twra? Pou einai kathe mera pou oi anthrwpoi san kai aftous plirwnoun mexri kai me ti zwi tous tin atyxia na gennithoun ekei pou gennithikan??

monkey 3 (exw kairo na dimosiefsw post mou fainetai.. prepei na epanelthw.. :P)

the monkeys είπε...

vendetta@:alh8eia???dn pernoume vhma k dn to eida...kala nmzw pws to bhma se antegrafei...:P(oxi plaka plaka polles fores kapoioi dhmosiografoi pernoun 8emata apo bloggers kai ta idiopoiountai!)gnk h italia exei athlia politikh gia tous metanastes kai h EE anuparkth!kala pws to xeres???axax.to song auto to akougame me to monkey2 xtes!!axaxa:P
ps:a!mas ma8aineis polu grhgora oi upoloipoi bloggers tous phre lg kairo!
monkey2:teleiwnw to vivlio...alh8eia 8 valw n to teleiwsw kai n to grapsw...anamenoume gothic(an k 8 protimousa rock/alternative...:P:P)
kala nai to kentro einai tigka stous mpatsous...n fantasteis sthn sunaulia ginotan xamos gurw gurw mono kai mono gt paizan anarxika sugkrothmata!sun oti mia mera evlepa n kunhgoun autous pou poulane tsantes kai apla erixan ena treximo gia n deix8oun!(an enai magkes as piasoun ta megala kefalia!!)
manos@:kala ekanes pou anefres thn porneia einai ki auto megalo 8ema al 8 h8ela n dior8wsw auto pou eipes gia ta gketo.epeidh ki egw kukloforw ekei ta exarxeia,to polutexneio h plateia biktwrias klp dn einai gketo!an htan gketo dn 8 mporouse n pathsei kaneis oute poliths oute astunomikos kai ekei patane kai polites opws emeis kai kuriws astunomikoi opote 8umountai!apla n mhn upervaloume einai sigoura h omonoia kai h plateia viktwrias perixoes opou to vradu apofeugoune polloi gia eunohtous logous,pou exoun paratei8ei pou einai epikundunes klp alla oxi gketo oxi akoma toulaxiston.
monkey3:ante nai prepei n kaneis post!!anamenoumeee;)
monkey_1

Moody είπε...

@ monkey2

Φυσικά και βοηθάτε...Πετάτε και εσείς ΣΠΙΘΕΣ στο φυτίλι του καθενός μας!Και γεμίζετε με ΣΤΑΓΟΝΕΣ το δωμάτιο με το σπασμένο τζάμι!Αλήθεια γιατί δεν γράφετε στο μπλογκ μου?χΠ

Moody είπε...

@ monkey 3

Και για φαντάσου ότι κάποιοι από αυτούς είναι μορφωμένοι άνθρωποι.Για φαντάσου ότι είχαν σπίτια ,δουλείες και τα άφησαν λόγω του πολέμου που τους κύρηξαν οι Αμερικάνοι.Και για φαντάσου ότι περνάνε αυτή την εξαθλίωση και δουλεύουν μια στο τόσο για να πάνε χρήματα στους Αμερικάνους.Σε αυτούς που τους κατέστρεψαν την ζωή!Τραγικό?

Moody είπε...

@ monkey 1

Δεν ήταν και δύσκολο να σας μάθω.Μην ψεχνάς σας παρακολουθώ!Επίσης για ποιο βιβλίο λες στο Monkey 2?Για ποια συναυλία?Μην με αφήνεις εκτός!Ααα.Επίσης τσέκαρε anathema.Από τα καλύτερα alternative bands!

the monkeys είπε...

to vivlio pou diavazw legetai "edw gouadanamo" kai einai tou roger willemsen kai periexei sunenetuxeis prwhn kratoumenwn.einai pl wraio su to protinw;).
oso anafora gia thn sunaulia htan to savvato sto 8hseio kai paizan h speira,ta maura probata kai oi xasma
(paw n psaxw gia thn krufh kamera m thn opoia mas parakolou8eis!!axaxa:P)

Saq είπε...

Τι έγινε κορίτσια πάλι με τους μετανάστες εκεί στην Πάτρα; γραμμένους μας έχουν όλους κανονικά και τους μετανάστες και εμάς. Πάντως διάβασα όλα τα σχόλια και έριξα πολύ γέλιο, είναι λίγο ότι νάναι. Τον v de vedetata τον πληρώνετε να σας ανεβάζει τα σχόλια;:)!
A, βγάλατε την επαλήθευση! τα φιλιά μου!

the monkeys είπε...

Newton: Είδες στις διαταγές σου υπακούσαμε εμείς τα μαϊμούδια. Καλά ναι γραμμένους μας έχουν τελείως..όσο για Vendetta του έχουμε δώσει 100Ε για κάθε ανάρτηση, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα μας κάνει τουλάχιστον 10 σχόλια τη φορά :P

Ανώνυμος είπε...

Great post, I am almost 100% in agreement with you