Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ


Φυσικά και θυμόμαστε όλοι την εικόνα της χώρας μας το προηγούμενο Καλοκαίρι. Δεν υπήρχε τίποτε άλλο πέρα από φλόγες, στάχτη, έναν κατακόκκινο ήλιο και μία ευχάριστη μυρωδιά καψίματος. Λυπηθήκαμε ιδιαίτερα από το γεγονός, είτε το βιώσαμε και εμείς οι ίδιοι (σε κάποιο βαθμό ο καθένας), είτε δεν μας άγγιξε καθόλου προσωπικά το όλο θέμα και ειδικότερα όταν έγινε νύξη για εκλιπόντες οι οποίοι έφτασαν έναν τρομακτικό αριθμό. Παρόλα αυτά, όπως και πολλά άλλα σκάνδαλα για μία ακόμη φορά το όλο γεγονός ξεχάστηκε.

Λίγο πριν έρθει και αυτό το ευχάριστο Καλοκαιράκι ακούσαμε ότι μπορεί να καούν και τα υπόλοιπα δάση της Ελλάδας. Φυσικά ένα τέτοιο σκεπτικό θα ήταν αναμφίβολα περίεργο, αφού δεν έχει μείνει κανένα για κάψιμο, μέχρι που είδα πρώτο θέμα στις ειδήσεις ότι καίγεται η περιοχή του Καλάμου. Βέβαια για να τραγικοποιήσουμε περισσότερο το σκηνικό ώστε κανένας θεατής να μην μείνει δυσαρεστημένος ή απαθέστατος από το γεγονός, ακολούθησε και η είδηση ότι καίγεται το αττικό άλσος. Ας αναλογιστούμε όμως ότι είναι μόλις Ιούνιος, οπότε δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα επακολουθήσει.

Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι σαν χώρα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας μεμονωμένα, πόσο μάλλον όταν μας συσσωρεύονται όλα μαζί. Δεν γίνεται να έχουμε σκοπιανό, παιδεία, ακρίβεια και φωτιές μαζί. Τουλάχιστον ας παρακινήσουμε τον λαό να μην προχωράει σε πορείες, γιατί έτσι αγχώνουμε περισσότερο τους αξιότιμους πολιτικούς μας. Βέβαια από την άλλη άμα επιθυμείτε να βάλετε φωτιές, προτιμήστε μέσα Αυγούστου καλύτερα, όπου όλοι θα έχουν πάει διακοπές και ακόμη και οι πυροσβέστες θα βαριούνται να ασχοληθούν, καθώς θα αράζουν στην παραλία με ένα φραπέ στο χέρι.

Παρόλα αυτά μπορούμε να χαιρόμαστε για την εξέλιξη της χώρας μας που θα επακολουθήσει. Τα δάση όλα θα είναι καμμένα, βίλες θα έχουν κτιστεί στον Υμηττό και εμείς θα ξεχάσουμε το γεγονός γιατί τότε όλο και κάποιο άλλο σκάνδαλο θα έχει ξεσπάσει. Το μόνο που θα μείνει ίδιο είναι ο μέσος όρος αντίληψης των περισσοτέρων Ελλήνων, όπου θα φτιάχνουν στο facebook group με τίτλο ανάπαυση στον ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο (ή κάτι τέτοιο) και θα στήνουν ουρές έξω από το σπίτι του για να συμπαρασταθούν στο χαμό του (φυσικά για να μην παρεξηγηθώ ο χαμός του ήταν επίπονος και σοκαριστικός και φυσικά είναι δυσάρεστο που ένας άνθρωπος χάθηκε, αλλά είναι προσβολή και προς το πρόσωπο του ίδιου η υπερβολική μεταχείριση του θέματος από τους ανθρώπους αλλά και από τα ΜΜΕ). Έτσι αν συμφωνείτε μαζί μου συνειδητοποιείται και οι ίδιοι ότι δεν θα σωθούμε ποτέ σαν χώρα από όλες αυτές τις καταστάσεις, οπότε το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε με όλη μας την δύναμη είναι να.....SAVE THE PARROTS ΑΔΕΛΦΕ!!!!!

2 σχόλια:

γυάλινο δάκρυ είπε...

Έχεις δίκιο σε όλα. Αλλά δυστυχώς η κατάσταση δε θα αλλάξει ποτέ. Τουλάχιστον όσο έχουμε αυτή τη νοοτροπία σαν χώρα. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται οι πιο πολλοί είναι η πάρτη τους. Ψηφίζουν κάθε φορά τα ίδια κόμματα και μετά τα βρίζουν, αλλά στις επόμενες εκλογές τα ξαναψηφίζουν. Και η εκάστοτε κυβέρνηση το μόνο που κάνει εκτός απ' το να κλέβει λεφτά, είναι να ρίχνει ευθύνες στην εκάστοτε αντιπολίτευση. Και τα κανάλια αχολούνται στην πλειοψηφία με μαλακίες για να μας αποσπούν από τα πραγματικά προβλήματα.

the monkeys είπε...

Ψηφίζουν τα κόμματα σύμφωνα με τα συμφέροντα τους και όταν "λήγει" η συμφωνία μεταξύ τους και παραγκωνίζονται οι πολίτες, τότε αυτοί στρέφονται συνήθως στην εκλογή του επόμενου σε δύναμη κόμματος. Έτσι όμως δεν θα γίνει ποτέ τίποτε σοβαρό στην Ελλάδα και εμείς μονίμως θα ψαχνόμαστε σχετικά με το ποιός πήρε περισσότερα λεφτά με την εκάστοτε υπόθεση της Siemens και ποιός όχι, μέχρι να έρθει στο προσκήνιο άλλο σκάνδαλο ή και η εκλογή τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στη eurovision...που ξέρεις!!!