Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΣΕΝΑΡΙΑ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ


Νιώθω την ανάγκη να συμμεριστώ την ανησυχία σας σχετικά με το πολυπόθητο θέμα «Χωρισμός Μενεγάκη-Λάτσιου». Όπως βλέπουμε για μία ακόμη φορά τα ΜΜΕ μετατρέπονται σε μία φαρσοκωμωδία, σε ένα απερίγραπτο τσίρκο που στόχο έχει να ρίξει ακόμη πιο πολύ το επίπεδο και φυσικά αν μη τι άλλο να μας προσβάλει συνεχώς, θεωρώντας μας ως ανεγκέφαλα όντα που δεν μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο πέρα από την κοσμική ζωή.

Εδώ και δύο μέρες έχει ξεσπάσει σαν «βόμβα» αυτή η απίστευτη είδηση, που είναι μεγαλύτερη και από αυτή που αναφέρεται στην κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας. Σάλος έχει ξεσπάσει σχετικά με το σε ποιό από τα πολυάριθμα σπίτια του ζευγαριού έχει μετακομίσει ο καθένας και εν τέλει τι θα γίνει με τα παιδιά???

Επειδή λοιπόν εμείς τα monkeys ψάξαμε και βρήκαμε τα πολυπόθητα σενάρια που από αύριο θα δημοσιοποιήσουν όλα τα κανάλια και εκπομπές όπως Λαμπίρη, σας τα παραθέτουμε σε αποκλειστικότητα παρακάτω:

Μενεγάκη-Λάτσιος χωρίζουν επειδή:

1) Αυτή έφτιαξε γιουβαρλάκια ενώ εκείνος είχε πει ότι δεν του αρέσουν
2) Δεν της πήρε τα παπούτσια που αυτή επί 1 μήνα ζητούσε επιμόνως
3) Δεν είχε ο Λάτσιος στόχο όταν πήγαινε τουαλέτα και ΠΟΤΕ δεν κατέβαζε το καπάκι της λεκάνης
4) Έτρωγε ο Λάτσιος το φαγητό των παιδιών του (βλέπε κιλά)
5) Έβαλε λόγια η πεθερά (βλέπε σίριαλ του mega και reality alpha)
6) Παρασύρθηκε από το αγρότης μόνος ψάχνει και θέλησε να γίνει ο Λάτσιος αγρότης
7) Τσακώθηκαν για το ποιός θα φάει τη σοκολάτα crunch
8) Τσακώθηκαν για το αν το τραγούδι του Gummy Bear είναι επιτυχία
9) Τσακώθηκαν γιατί η Μενεγάκη την έπεσε στον Gummy Bear (βλέπε photo)
10) Τσακώθηκαν γιατί η Μενεγάκη δεν ήξερε αν η νέα δεκαετία ξεκινάει από το 2010 ή από το 2011
11) Τσακώθηκαν γιατί η Μενεγάκη γούσταρε τον Αλέξανδρο Πετρίδη
12) Τσακώθηκαν γιατί η Μενεγάκη ήπιε από το ποτήρι του Λάτσιου ενώ είχε τη γρίπη
13) Τσακώθηκαν γιατί η Μενεγάη έφτιαχνε πηχτές φακές ενώ ο Λάτσιος τις ήθελε αραιές
14) Αντέγραψαν την Angelina Jolie και τον Brand Pitt. Αν μπορούν αυτοί..μπορούμε και εμείς!
15) Έπιασε ο Λάτσιος την Μενεγάκη να παρακολουθεί ειδήσεις και την χώρισε γιατί δεν ήταν η γυναίκα που παντρεύτηκε
16) Τσακώθηκαν γιατί η Μενεγάκη πληροφορήθηκε ότι δεν ταίριαζαν οι συναστρίες τους και ότι είναι ιδανική περίοδος για διαζύγιο
17)Ήθελαν να επιβραδύνουν την οικονομική κρίση (βλ. δουλειά σε δημοσιογράφους, δικηγόρους, διεθνής τύπος!)
18)Και τέλος για να δούνε τις βλακείες που θα πεί ο τύπος για τον χωρισμό τους και να σπάσουνε πλάκα (βλέπε και blogs :P)

Ενημερώνουμε ότι τα παραπάνω στοιχεία είναι μέσα από αποκλειστική μελέτη των monkeys και οποιαδήποτε δημοσίευση σε άλλα μέσα θα πρέπει να καταγραφεί ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ η πηγή, γιατί αλλιώς πολύ θα στενοχωρηθούμε.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΡΟΥΧΑ-ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ


Τον τελευταίο καιρό βρισκόμαστε σε μία διαρκή επιφυλακή για την επερχόμενη καταστροφή του πλανήτη, καθώς βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με χιλιάδες ταινίες, άρθρα, τραγούδια που μας παρακινούν να προχωρίσουμε σε ανακύκλωση προϊόντων, μη κατασπατάληση νερού κ.τ.λ. Παρόλα αυτά η επιστήμη ουσιαστικά είναι αυτή που θα δώσει την μεγαλύτερη λύση και τα καλύτερα αποτελέσματα.

Πριν από λίγο διάστημα παρουσιάστηκαν τα φωτοβολταϊκά, τα οποία δεσμεύουν ηλιακή ενέργεια και την μετατρέπουν σε ηλεκτρική. Η δυνατότητα τους αυτή μπορούσε να πραγματώσει τόσο την φόρτιση μίας μπαταρίας όσο και την παροχή ηλεκτρισμού σε μία ολόκληρη πόλη. Άλλωστε αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και στην Ελλάδα (που συγκριτικά είμαστε λίγο πίσω ως προς την οικολογική μας συνείδηση), διάφορες πολυκατοικίες προχωρούν σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Μία άλλη «επανάσταση» της τεχνολογίας ως προς αυτό το μείζων θέμα είναι και οι εγκαταστάσεις οπτικών ινών. Αυτά αποτελούν ένα είδος καλωδίων, τα οποία αναφέρονται στην εξυπηρέτηση των χρηστών του διαδικτύου και μπορούν να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις με καταπληκτική ταχύτητα. Στην Ελλάδα η εφαρμογή τους δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη, παρόλα αυτά έχουν γίνει τουλάχιστον κάποιες συζητήσεις για το σχετικό θέμα.

Εν μέσω λοιπόν μίας τεχνολογίας και δεκάδων επιστημών που προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας και μέσα, που στόχο έχουν την λιγότερη δυνατή μόλυνση του πλανήτη, έρχεται στον ορίζοντα μία άλλη λύση άκρως ενδιαφέρουσα. Τα ρούχα μας μετατρέπονται σε μπαταρίες και ηλεκτρικά κυκλώματα!

Ερευνητές του πανεπιστημίου Stanford της California ανακάλυψαν ότι άμα βουτήξουν ένα κοινό ρούχο σε ένα μελάνι που περιέχει νανοσωλήνες άνθρακα και αν αυτό συνδυαστεί με συμβατικά μονωτικά ηλικά, τότε θα μετατραπεί σε ένα πυκνωτή ικανός να αποθηκεύσει ποσά ενέργειας. Η ικανότητα τους αυτή εξαρτάται από την επιφάνεια του ρούχου (μεγαλύτερη επιφάνεια, μεγαλύτερη αποθήκευση ενέργειας). Φυσικά αυτό σημαίνει ότι μία τέτοια ανακάλυψη δίνει ελπίδες για εφαρμογές που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ή και για ακόμη περαιτέρω εφαρμογές που στόχο έχουν μία ακόμη πράσινη ανάπτυξη.

Παρόλο που γενικά υπάρχουν υπόνειες σχετικά με μία ολόκληρη βιομηχανία που στηρίζεται σε ένα «όραμα» όπως αυτό της πράσινης ανάπτυξης με στόχο το κέρδος, όπως και για μη εξυπηρέτηση διαφόρων συμφερόντων από εταιρίες που λόγω της ξαφνικής «οικολογικής συνείδησης» βλέπουν τα αγαθά τους απούλητα, συνειδητοποιούμε ότι οποιαδήποτε τέτοια τεχνολογική ενέργεια είναι απόλυτα ευπρόσδεκτη. Άλλωστε εάν μείνουμε μόνο στα λόγια και στις πράξεις με μηδαμινά αποτελέσματα στο τέλος τίποτε δεν θα αλλάξει.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΒΛΑΠΤΕΙ (2)


Επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι(ουπς βρισιά μονκάκια ήθελα να πω!)αποφασίσαμε να παραθέσουμε την υπέρτατη λύση στο πρόβλημα της νέας κυβέρνησης-πως να κάνει πράξη την πράσινη ανάπτυξη!Οχι Γιωργάκη δεν θα πούμε τις κλασικές επιστημονικές προτάσεις για χρήση ανανεώσιμων πηγών,δημιουργία οικολογικών εργοστασίων κλπ.τρελοί είμαστε?αφού ζούμε στο Ουζμπεκιστάν(ουπς Ελλάδα ήθελα να πώ)!Αλλά μία ανώδυνη,φτηνή και εύκολη λύση η οποία θα ξεσηκώσει μόνο κύματα χαράς!ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΤΙΚΗΣ

Ο ναι γιατί η εξεταστική είναι άκρως αντιοικολογική!Δεν βλάπτει μόνο τους φοιτητές(βλέπε προηγούμενο ποστ) αλλά ολόκληρη την κοινωνία και το περιβάλλον!Κι όμως!και θα το αποδείξουμε επιστημονικά:
1.Την περίοδος της εξεταστικής όλοι οι φοιτητές αναγκαστικά κατεβαίνουν προς το κέντρο όπου βρίσκονται οι σχολές τους...αυτό σημαίνει κυκλοφοριακό κομφούζιο δηλαδή καυσαέριο!Τις κανονικές μέρες αυτό δεν ισχύει καθώς κανένας δεν πατά ως γνωστών!
2.Οι φοιτητές ξημεροβραδιάζονται(ναι λέμε τώρα)για να διαβάσουν...αυτό σημαίνει επιπλεόν φώτα...δηλαδή σπατάλη ενέργειας!Καμιά άλλη περίοδο δεν είναι οι φοιτητές σπίτι τους!
3.Στις εξετάσεις γίνεται τεράστια σπατάλη γραφικής ύλης μόνο και μόνο στο τέλος για να γράψουν οι φοιτητές ένα όνομα άντε και ένα μητρώο και στα καλύτερα καμιά μουτζούρα!..(για να μην μιλήσουμε για τα σκονάκια!)δηλαδή αποψίλωση δασών για ψίλου πήδημα!
4.Ασε την μελάνι που σπαταλιέται για σκονάκια και ζωγραφιές στην κόλλα...άσκοπη χρήση αντικολογικού πλαστικού!
5.Τα φωτοτυπικά επίσης δουλεύουν εντατικά για σμικρύνσεις σε σκονάκια άντε και για καμιά εργασία...σπατάλη ρεύματος δηλαδή!
6.Τέλος η βαρεμάρα του φοιτητή που πρέπει να διαβάσει αλλά κοιτάει ταβάνι είναι άκρως αντιοικολογική...πολύωρη χρήση pc και τηλεόρασης,φωταψίες γιατί τον πήρε ο ύπνος κλπ!
Γιαυτό εκ μέρους της πλειοψήφίας(η μειοψηφία δεν μας ενδιαφέρει)κατάργεισέ την την ρημάδα Γιώργο μας!
Έχουμε και σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε...






Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΚΑ

Εχω πάει στην ζωή μου μια φορά όταν είμουν μικρή και θυμάμαι ακόμα το αίσθημα αηδίας που ένιωσα όταν φύγαμε αν και δεν ήξερα ούτε μπορούσα να φανταστώ και να συλλάβω τι γινότανε πίσω στα παρασκήνια,απλά όλο το θέαμα ήταν καταθλιτικό λόγω των εξαθλιομένων ζώων και των γελοίων παραστάσεων...Δεν σου προκαλούσε καμία εντύπωση,γέλιο και ευχαρίστηση μόνο μια αποστροφή ακόμα και αν είσουν 8χρονών.Βέβαια σε άλλους μπορεί να άρεσε γιατί ακόμα και σήμερα δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που πάνε τα παιδιά τους σε αυτούς τους χώρους εκμετάλευσης, χυδαίας διαστροφής και βασανισμού που λέγονται τσίρκα!


Η αλήθεια είναι ότι είχα ξεχάσει τελείως την ιστορία με τα τσίρκα μιας και ευτυχώς έχω χρόνια να ακούσω αλλά πρόσφατα έπεσα πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ και σοκαρίστηκα!όσο προιδεασμένος και να είσαι και όσο να φαντάζεσαι τι γίνεται off camera η πραγματική εικόνα δεν μπορεί να συγκριθεί!


Κι όμως υπάρχουν ακόμα...


Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν απαγορεύονται δια νόμου τα τσίρκα τα οποία αποτελούν κατάλοιπα άλλων αιώνων και κοινωνιών με υποβαθμισμένο πολιτιστικό και κοινωνικό υπόβαθρο?Εφόσον δεν προσφέρουν(και δεν πρόσφεραν και ποτέ κατά την γνώμη μου)κανένα όφελος στην κοινωνία πια είναι η χρησιμότητα υπάρξής τους?Εφόσον υπάρχουν καταπληκτικοί ζωολογικοί κήποι όπου μπορείς να θαυμάσεις αυτά τα ζώα αλλά και η εικόνα στην εποχή μας είναι άκρως ζωντανή?

Τι σόι νόμος είναι αυτός που επιβάλλει την προστασία των άγριων ζώων αλλά ταυτόχρονα δεν απαγορεύει την ύπαρξη τσίρκων!?γιατί αναγνωρίζονται τα δικαιώματα του ανθρώπου και όχι των ζώων?ακόμη και ο άνθρωπος το χειρότερο ζώο κατέχει δικαιώματα αλλά αρνείται την αυθύπαρξη και τα φυσικά διακαιώματα των άλλων ζώων!Συζούμε με τα ζώα δε ζούμε εις βάρος τους!


Δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν γονείς που πάνε τα παιδάκια τους να διασκεδάσουν με τον βασανισμό των ζώων την ίδια ώρα που τους μαθαίνουν άλλες υποκριτικές στερεοτυπικές βλακείες!Γονείς που λένε έλα μωρέ σιγά...που κλείνουν τα μάτια και αδιαφορούν...γονείς που θέλουν να λέγονται άνθρωποι.


Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος μπορεί να ανεχτεί έστω και λίγα λεπτά να παρακολούθήσει τσίρκο πόσο μάλλον να γελάσει χωρίς να αναρωτηθεί πως έμαθαν τα αγρια ζώα όλα αυτά?....


Δεν μπορώ να καταλάβω πως δίνονται άδειες,ποιος τους ελέγχει,αν κάποιος τους ελέγχει...

ποιος επωφελείται,ποιος τα τσεπώνει κι αυτήν την φορά για να κάνει τα στραβά μάτια...(κι εμείς στην συνέχεια δυστυχώς να κάνουμε το ίδιο)


Δεν μπόρεσα να βρώ το ντοκυμαντέρ στο οποίο έδεχνε εικόνες που είχε τραβήξει κάποιος άνθρωπος που δούλεψε κρυφά σε τσίρκο μόνο και μόνο για να αποκαλύψει τι γίνεται πίσω στα παρασκήνια αλλά το παρακάτω βιντεάκι είναι εξίσου αξιόλογο και περιγράφει ακριβώς την αληθινή πλευρά του τσίρκου...τι γίνεται και πως.





ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΤΣΙΡΚΟ...ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΧΑΙΡΕΤΩΣ...





γιατί η ελευθερία δεν είναι μόνο ανθρώπινο δικαίωμα...