Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ





Επειδή η λογοκρισία,η ψευτιά,η αναληθής ιστορική καταγραφή,η οπισθοδρομικότητα,ο φανατισμός και η έλλειψη πολιτισμού και δημοκρατίας σαυτήν την χώρα έχουν φτάσει στο απροχώρητο και επειδή δεν τις αντέχω και μου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι έψαξα και βρήκα το βίντεο του Κώστα Γαβρά ολοκληρωμένο όπως θα έπρεπε να παρουσιάζεται,το οποίο κατά εμέ είναι εξαιρετικό,έτσι για να μπούν κάποια πράγματα στη θέση τους!

Είναι δυνατόν εν έτη 2009 να λογοκρίνονται έργα τέχνης από σπουδαίους σκηνοθέτες αναγνωρισμένους στο εξωτερικό επειδή ο κάθε οπισθοδρομικός επίσκοπος διαφωνεί??????
Είναι δυνατόν σε μια υποτίθεται σύγχρονη κοινωνία που λέμε ότι είμαστε η εκκλησία να ανακατεύεται στο κράτος??πότε επιτέλους θα διαχωριστεί το κράτος από την εκκλησία???
μα καλά που ακούστηκε η Ιερά σύνοδος να παίρνει αποφάσεις που δεν αφορούν την εκκλησία και μόνο??Πότε θα απαλαγούμε σαν κοινωνία από τα δίχτυα μιας εκκλησίας που μας κρατά πίσω,στενόμυαλους,ψεύτες,άδικους,φανατισμένους,με ρατσιστικές και στερεοτυπικές απόψεις αλλά κατά τάλλα(και οξύμωρα)καλούς χριστιανούς!?
Αυτά που ακούστηκαν για την κοπή σκηνής από το βίντεο είναι εξοργιστικά!όσο και αν η εκκλησία προσπαθεί να τα καλύψει είναι γνωστόν ότι δεν υπάρχουν μόνο κακοί φανατισμένοι μουσουλμάνοι(όπως τους λένε),αλλά και χριστιανοί!Οι πρωτοχριστιανοί κατέστρεψαν πάρα πολλά έργα τέχνης από το φανατισμό τους και αυτό μπορεί να το δεί ο καθένας με τα μάτια του,από την Ολυμπία εώς την Ακρόπολη!!Κι ας προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν κατέστρεψαν οι χριστιανοί έργα τέχνης καταστρέφοντας την ίδια ώρα ένα άλλο σύγχρονο έργο,το έργο του Γαβρά!
Ο οτινανισμός αυτών που ακούστηκαν ως δικαιολογίες για να φανεί η κοπή της σκηνής δημοκρατικότατη ως και απαραίτητη σε κάνει να θες να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο και να φύγεις...όπως του διευθυντή του μουσείου κ.Παντερμάλη«Το Μουσείο Ακρόπολης, για ενημέρωση των επισκεπτών του, δημιούργησε ένα video 13 λεπτών.Στην απαρίθμηση των περιπετειών του Παρθενώνα από την αρχαιότητα έως τα νεώτερα χρόνια, για την απόδοση των καταστροφών η ομάδα εργασίας δανείστηκε ένα απόσπασμα ενός λεπτού και 40 δευτερολέπτων από ένα ντοκιμαντέρ του Κώστα Γαβρά. Ορισμένοι εξέλαβαν τις μικρές μορφές (σε κινούμενα σχέδια) που αναρριχώνται σε κλίμακες ως ρασοφόρους και όχι ως ανθρώπους της εποχής. Προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης και δεδομένου ότι η μεν περίοδος καταστροφής είναι πέραν κάθε αμφιβολίας, αλλά οι συνθήκες άγνωστες, κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει η αναφορά στο γεγονός ως είχε και να εκπέσει ένα πλάνο 12 δευτερολέπτων, το οποίο έτσι και αλλιώς δεν έχει σχέση με την ουσία και ασφαλώς δεν αποτελεί κανενός είδους λογοκρισία».
Σαυτή την χώρα μας περνάνε για μονίμως χαζούς...και θέλουν μονίμως να μας κάνουν άβουλα,ανεγκέφαλα και απολίτιστα άτομα!
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!Στις 2 Aυγούστου θα γίνει συγκέντρωση έξω από το μουσείο στις 10:30 ως διαμαρτυρία.Αυτά είναι τα λόγια του Κώστα Γαβρά«Οι αντιδράσεις των εκπροσώπων της Εκκλησίας δεν με ξαφνιάζουν. Η Εκκλησία αρνείται πάντοτε την πραγματικότητα, για να σώσει το δόγμα της. Νόμιζα ότι η Ελλάδα είχε ξεφύγει απ' όλες αυτές τις μικρότητες... Λυπάμαι πολύ!»

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ(ΠΕΡΣΙ,ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ



Κι αυτό γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν τομείς όπου δεκαετίες τώρα υποτιμούνται(για να μην πούμε ότι τους έχουν γραμμένους) από το κράτος και όλοι ξερούμε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα ούτε του χρόνου,ούτε του παραχρόνου το καλοκαίρι εκτός και αν έρθει ο Αρμαγεδών νωρίτερα.
Η παρουσία πυροσβεστών και ναυαγοσωστών σε μία χώρα όπου για 4μήνες έχει υψηλές θερμοκρασίες και αέριδες και όπου εκατομμύρια κόσμου κάνει μπάνιο καθημερινά στις θάλασσες της είναι τότε όχι μόνο απαραίτητη αλλα σωτήρια κυριολεκτικά.
Το 2007 είχαμε 63 θύματα,6.000 άστεγους και 268.834 εκτάρια καμμένης δασικής έκτασης.Και κάθε χρόνο,το καλοκαίρι,έχουμε συνεχείς εκδηλώσεις πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια.Παρόλα αυτά εδώ και δεκαετίες οι πυροσβέστες είναι παρατημένοι…(ελλείπής εξοπλισμοί,απλήρωτοι συμβασιούχοι κτλπ).Η υπόσχεση του 2007 για 3.000 προσληψεις πυροσβεστών την περίοδο του καλοκαιριού δεν έχει πραγματοποιηθεί,μόνο η πρόσληψη 200 εποχιακώς φέτος, όταν το σώμα έχει αναγκη από τουλάχιστον 4.000 πυροσβεστες!Αλλά μόνο όταν θα ξανασυμβεί κάτι ανάλογο,όπως το 2007,τότε θα ξαναπιάσουμε αυτό το θέμα,και ενώ το χειμώνα που οι πυροσβέστες κάνανε πορεία στο κεντρο της Αθηνας διαμαρτυρόμενοι για όλη την κατάσταση(συγκρούστηκαν και με τα ΜΑΤ)κανένα μέσο δεν το πρόβαλλε κανένας δεν ενδιαφέρθηκε!


Πρίν καν προλάβει να μπει για τα καλά το καλοκαίρι ακούσαμε στις ειδήσεις για 3 πνιγμούς παιδιών.Κάθε χρόνο πνίγονται στις ελληνικές θάλασσες 300 άτομα!Κατέχουμε την τραγική πρώτη θέση με τις χώρες με τους περισσότερους πνιγμούς.Πια η Ελλάδα που από μικρά τα παιδιά μεγαλώνουν δίπλα της,που έχει τεράστια ναυτική παράδοση και τισ πιο πολλές και όμορφες παραλίες.Και όμως κύρια αιτία είναι ότι οι Ελληνες δεν ξέρουν να κολύμπούν σωστά,δεύτερη αιτία είναι οτι η λέξη ναυαγοσώστης είναι άγνωστη στις παραλίες μας,ακόμα και όταν υπάρχει συνήθως είναι ένας για χιλίαδες.
Στις 477 οργανωμένες πλαζ έχουν προσληφθεί μόνο 210,βέβαια υπάρχουν και παραλίες οι οποίες ενώ είναι πολυσύχναστες δεν έχουν αναγνωριστεί ως πλαζ γραφειοκρατικά πάντα,ενώ πολλόι δήμοι και κοινότητες επικαλούμενοι προβλήματα σε γραφειοκρατίες και πιστώσεις, δεν τηρούν το νόμο.Επιπλέον υπάρχουν 9.500 πισίνες στις οποίες είναι απαραίτητη η ύπαρξη ναυαγωσωστων αλλά κανείς δεν ξέρει…όσο για το αν οι ναυαγωσώστες είναι καλά εκπαιδευμένοι και δεν σαχλάμαρίζουν όπως όλοι μας έχουμε δει να κάνουν,κανείς δεν ξέρει...(αν όλα αυτά τηρούνταν θα είχαμε γλιτώσει πάνς από 4.000 ζωές μέσα σε 15 χρόνια).

Έκαστως στο είδος του λένε και η Ελλάδα...
Αντε και καλό (κλασικά ελληνικό)καλοκαίρι…