Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΟΜΑ???


Έπειτα από επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου στον πρώην καταυλισμό της Ηρώων Πολυτεχνείου (Πάτρα), ανακοινώθηκε χθες το κλείσιμο αυτού μέχρι το τέλος Μαϊου και την δημιουργία ενός νέου, κλειστού και οργανωμένου καταυλισμού στο στρατόπεδο της πρώην ΜΟΜΑ στην περιοχή του Ρηγανοκάμπου, για τους μετανάστες.


Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού, ο καταυλισμός θα είναι οργανωμένος, φυλασσόμενος, με όρους υγιεινής και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η χρηματοδότηση του θα γίνει μέσω του κράτους και όχι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Φυσικά δεν είχε την έγκριση όλων των εκπροσώπων φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, χωρίς όμως να μπορούν να προτείνουν μία διαφορετική λύση. Συνεπώς ο υπουργός δήλωσε τα εξής: «Οι γενικότητες δεν αποτελούν λύση για την Πάτρα. Να διατυπώσουν διαφωνίες, κάνοντας όμως και αντίστοιχες προτάσεις. Τα μέτρα που ελήφθησαν, αφορούν την εικόνα της χώρας και της Πάτρας. Πρώτο μέλημα μας ο άνθρωπος».


Σχετικά με τους μετανάστες είπε: «Οι παράνομοι μετανάστες δεν δέχθηκαν να υποβάλλουν αίτηση ασύλου και να ζητήσουν την νομιμοποίηση τους, άρα και δεν μπορούσαν να λάβουν ταξιδιωτικά έγγραφα». Παράλληλα ζήτησε και την ενίσχυση του λιμενικού και της τοπικής Αστυνομίας , για μεγαλύτερη φύλαξη του λιμανιού της Πάτρας.


Ο υφυπουργός Υγείας κ. Σαλμάς ανακοίνωσε ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες θα στεγαστούν στην παιδική κατασκήνωση της Αμφιλοχίας και στη δομή κοινωνικής φροντίδας στην Κόνιτσα.


Ο συγκεκριμένος καταυλισμός είναι προσωρινός, αφού οι μετανάστες θα μεταφερθούν σε οργανωμένο Κέντρο Φιλοξενίας στο Δρέπανο.


Μα πραγματικά αναρωτιέμαι που ακριβώς είδαν την λύση οι υπουργοί μας??? Το μοναδικό που μας αναφέρουν αυτή τη στιγμή είναι ότι πολίτες της Πάτρας μην ανησυχείτε το λύσαμε το “πρόβλημα”! Διώξαμε από το κέντρο της Πάτρας τους μετανάστες και τους φυλακίσαμε προσωρινά σε ένα κλειστό καταυλισμό στη ΜΟΜΑ (χωρίς δικαιώματα, αφού πολύ απλά δεν θα τους επιτρέπουν ούτε να βγουν έξω από τον συγκεκριμένο καταυλισμό και άμα επιχειρήσουν να δραπετεύσουν θα τους συλλάβουν και θα τους χτυπήσουν ανελέητα), χωρίς να τους φροντίζουμε μέχρι βέβαια να τους μεταφέρουμε σε άλλη μόνιμη φυλακή (α ναι συγγνώμη Κέντρο Φιλοξενίας) και να έχουμε πλέον το κεφάλι μας ήσυχο.


Φυσικά ούτε άσυλο τους έδωσαν και ενίσχυσαν και τις δυνάμεις της αστυνομίας και των λιμενικών, ώστε να ακούμε πιο συχνά για φαινόμενα όπως πετροπόλεμος στο λιμάνι της Πάτρας, διαξιφισμοί ανάμεσα σε μετανάστες και λιμενικούς, άγριο ξύλο κατά των μεταναστών κ.τ.λ. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και Συλλόγους όπως η “Η Πόλις Εάλω” να μας μοιράζουν χαρτάκια που λένε «Θα βρουν την λύση όταν βρεθούμε απέναντι τους…ούτε ρατσιστές, ούτε μετανάστες στην ίδια μας την πόλη» (αν και δεν γνωρίζω πολλά για το Σύλλογο, αλλά ούτε και σε τι αποσκοπεί).


Υ.Γ. Και φυσικά ας μην ξεχάσουμε και τί έγινε στον προηγούμενο (πλέον) καταυλισμό της Πάτρας από ένα..."ατύχημα"!!




Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΜΕΤΑ ΤΟ TWITTER ΤΙ???


Περπατάς στο δρόμο, είσαι στο τρένο, είσαι στο λεωφορείο, είσαι στη σχολή ή στη δουλειά (εν ολίγοις οπουδήποτε) και κυρίως αυτό που ακούς είναι «Θα τα πούμε και στο facebook ρε, θα σε κάνω add». Η μόδα που ξεκίνησε από την Αμερική και έγινε μανία και στον υπόλοιπο κόσμο! Βέβαια προηγουμένως υπήρχαν και άλλες υπηρεσίες web 2.0 όπως τα hi fi και myspace, όπου το πρώτο τουλάχιστον δεν είχε καμία διαφορά με το facebook και το δεύτερο είναι άκρως καλύτερο, γιατί στόχος του είναι να προωθήσει τις καλλιτεχνικές σου ικανότητες. Όμως όπως είναι γνωστό όλα έρχονται και παρέρχονται και θα έρθει η ώρα που το facebook θα αποτελεί κάτι ντεμοντέ ή μήπως ήρθε?

Ο λόγος για το twitter, την νέα υπηρεσία η οποία δίνει την δυνατότητα να επικοινωνείς με τους φίλους σου, τους συγγενείς σου και να μαθαίνεις τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Ουσιαστικά δηλαδή το twittering είναι η καταγραφή μηνυμάτων έως 140 χαρακτήρων με οποιοδήποτε περιεχόμενο της αρεσκείας σας και η κοινή οπτική τους σε όλους τους χρήστες της υπηρεσίας (ανεξάρτητα από το αν είναι φίλοι σας ή όχι) ή απλά η απάντηση στην εξής απλή ερώτηση…What are you doing????

Από τις 06/04/09 τίθεται σε εφαρμογή η 12μηνη αποθήκευση, από παρόχους πρόσβασης ISP, των δικτυακών τόπων, e-mail και τηλεφωνικών κλήσεων (μέσω skype, msn) που επισκέπτονται και κάνουν αναλόγως οι χρήστες. Η ΕΕ είχε ψηφίσει την συγκεκριμένη απόφαση από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο το 2005, παρόλο που οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Σουηδίας έκαναν λόγο για την επέλαση του Μεγάλου Αδελφού και άρα την αντίρρηση τους για την απόφαση αυτή. Η Σουηδία μάλιστα αρνήθηκε να εφαρμόσει την συγκεκριμένη απόφαση! Η απόφαση αυτή δεν περιλαμβάνει τον έλεγχο των περιεχομένων των κλήσεων, των ιστοσελίδων και των e-mail των χρηστών, αλλά μόνο της ώρας και του τόπου που έγινε η συγκεκριμένη δραστηριότητα. Οι αρχές μπορούν μόνο με εισαγγελική παρέμβαση να ελέγχουν το περιεχόμενο.

Παρόλο που υπήρχαν έντονες αντιδράσεις οργανώσεων περί προστασίας των δικαιωμάτων και καταπάτησης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών αλλά και των ίδιων των εταιριών λόγω του υψηλού κόστους μιας ετήσιας αποθήκευσης δεδομένων, η απόφαση αυτή θα πρέπει αναγκαστικά να ακολουθηθεί από όλες τις χώρες. Όσο συνειδητοποιούν ότι υπηρεσίες όπως facebook, twitter, msn, skype αυξάνονται, τόσο αισθάνονται ότι ο έλεγχος των σκέψεων, των δραστηριοτήτων και γενικότερα της ζωής μας μέσω αυτών μπορεί να γίνει πιο εύκολα. Αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί τόση ακατάσχετη μανία στην χρήση των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Θεωρητικά ένα forum είναι πολύ καλύτερο για συζήτηση από ένα twitter ή το msn και το skype είναι πολύ καλύτερο από το facebook. Σε περίπου ένα χρόνο θα χρησιμοποιείται άλλη υπηρεσία και εμείς θα ακολουθήσουμε τη μάζα και θα το χρησιμοποιήσουμε…το ερώτημα είναι γιατί και ενώ ήδη ξέρουμε ότι μας παρακολουθούν!

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΤΟ ΡΑRΚΙΝG ΤΟΥΣ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ...


Γωνία Ζωοδόχου πηγής και Ναυαρίνου σήμερα...ένα ασυνήθιστο γεγονός λαμβάνει χώρα σε μια περιοχή πολύπαθη και πολυαδικημένη όπως και άλλες περιοχές της Αθήνας..πολλές δυστυχώς.
Εκεί που άλλοτε υπήρχε πάρκινγ,τσιμέντο δηλαδή και μόνο,ξεπήδησαν φυτά,λουλούδια,χώμα,κούνιες,παιδιά,παγκάκια,χρώματα...πάρκο.
Υπέροχο και όμως αληθινό!και όλα αυτά στην μέση της Αθήνας...στα Εξάρχεια...εκεί που ακόμα χτυπάει η αλλαγή,ζεί και αναπνέει.
Αρχικά το οικόπεδο άνηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο το οποίο το είχε παραχωρήσει στο δήμο Αθηναίων για την δημιουργία πάρκου...αυτό από το 1990.Κι όμως μέχρι σήμερα είχε καταληξει να λειτουργεί ως πάρκινγ.Η άδεια έληξε και οι κάτοικοι των Εξαρχείων μπροστά στην επερχόμενη ανοικοδόμηση του οικοπέδου πήραν την γειτονιά στα χέρια τους όπως λένε.Μάχονται για να γίνει αυτός ο χώρος,χώρος πρασίνου,σε μια γειτονία πυκνοκατηκημένη που πνίγεται από το καυσαέριο,τις πολυκατοικίες και τα αυτοκίνητα.
Τα εμπόδια πολλά...αλλά με δικά τους μέσα και με αγώνα και δουλειά σιγά σιγά αναμορφώνουν το χώρο μετατρέποντας τον σε πάρκο.Δέντρα,φυτά,λουλούδια φυτεμένα από τους ίδιους τους κατοίκούς οι οποίοι με τις τσάπες τους δουλεύουν με υπομονή και επιμονή για την επίτευξη αυτού του σκοπού στις ελευθερές τους ώρες ή σε αργείες που όλοι ξεκουράζονται.
Στο σημείο υπάρχουν καθημερινά άνθρωποι που το περιφρουρούν ενώ κουκλοθέατρο,θέατρο σκιών και συναυλίες πραγματοποιούνται εκεί.Το βράδυ ανάβουν φωτιά,τραγουδάνε και το πρωί πάλι δουλειά.
Η ατμόσφαιρα είναι φιλική,χαρούμενη,δημιουργική,ζωντανή πάνω από όλα και οι άνθρωποι διαφορετικοί αλλά ενωμένοι.
Και όλα αυτά τα λέω γιατί δεν μπορώ να διαβάζω για τις οικολογικές πράξεις του μπετοφρενη δημάρχου Κακλαμάνη που υποτίθεται ότι αναμορφώνει την πόλη και την ζωή της!!και που δεν χάνει ευκαιρία για να διαφημίσει το υποτιθέμενο μεγαλειώδες έργο(την ώρα που κάνει παρκινγ τα πάρκα,τα σκουπίδια είναι παρών,το καυσαέριο το ίδιο)στα free press τα οποία προφανώς χρηματοδοτεί για να αφιερώνουν ολόκληρες σελίδες στο ''έργο του''και στα επιχειρήματα για το πόσο καλό θα είναι αυτό το πάρκινγ που θα έχει αύθονο πράσινο!!Γιατί όπως λένε και στο σύνθημά τους όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια η αλήθεια είναι μία:Οτι ο Μίδας πιάνει το κάνει χρυσό,ότι πιάνει ο Κακλαμάνης το κάνει μπετό!(και χρήμα στην τσέπη του)
Οι κάτοικοι πέρνουν την ζωή στα χέρια τους και αποδεικνύουν ότι ότι το δίκαιο το διεκδικούμε και ότι έχουμε την δύναμη να αλλάξουμε την κοινωνίας μας όπως θέλουμε και όχι να την αφήνουμε στα χέρια τους!!

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE

Το παρόν ιστολόγιο absorbencybythemonkeys.blogspot προσεχώς θα κλείσει, λόγω αμφιβόλου προελεύσεως περιεχόμενο. Πέραν του ιδίου ιστολογίου, ανακοίνωση θα σταλεί και στις επαφές του εντός των ημερών, οι οποίες κρίνονται και αυτές ακατάλληλες για περαιτέρω ενεργοποίησης τους στο διαδικτυακό χώρο.


Google.