Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΜΕΤΑ ΤΟ TWITTER ΤΙ???


Περπατάς στο δρόμο, είσαι στο τρένο, είσαι στο λεωφορείο, είσαι στη σχολή ή στη δουλειά (εν ολίγοις οπουδήποτε) και κυρίως αυτό που ακούς είναι «Θα τα πούμε και στο facebook ρε, θα σε κάνω add». Η μόδα που ξεκίνησε από την Αμερική και έγινε μανία και στον υπόλοιπο κόσμο! Βέβαια προηγουμένως υπήρχαν και άλλες υπηρεσίες web 2.0 όπως τα hi fi και myspace, όπου το πρώτο τουλάχιστον δεν είχε καμία διαφορά με το facebook και το δεύτερο είναι άκρως καλύτερο, γιατί στόχος του είναι να προωθήσει τις καλλιτεχνικές σου ικανότητες. Όμως όπως είναι γνωστό όλα έρχονται και παρέρχονται και θα έρθει η ώρα που το facebook θα αποτελεί κάτι ντεμοντέ ή μήπως ήρθε?

Ο λόγος για το twitter, την νέα υπηρεσία η οποία δίνει την δυνατότητα να επικοινωνείς με τους φίλους σου, τους συγγενείς σου και να μαθαίνεις τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Ουσιαστικά δηλαδή το twittering είναι η καταγραφή μηνυμάτων έως 140 χαρακτήρων με οποιοδήποτε περιεχόμενο της αρεσκείας σας και η κοινή οπτική τους σε όλους τους χρήστες της υπηρεσίας (ανεξάρτητα από το αν είναι φίλοι σας ή όχι) ή απλά η απάντηση στην εξής απλή ερώτηση…What are you doing????

Από τις 06/04/09 τίθεται σε εφαρμογή η 12μηνη αποθήκευση, από παρόχους πρόσβασης ISP, των δικτυακών τόπων, e-mail και τηλεφωνικών κλήσεων (μέσω skype, msn) που επισκέπτονται και κάνουν αναλόγως οι χρήστες. Η ΕΕ είχε ψηφίσει την συγκεκριμένη απόφαση από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο το 2005, παρόλο που οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Σουηδίας έκαναν λόγο για την επέλαση του Μεγάλου Αδελφού και άρα την αντίρρηση τους για την απόφαση αυτή. Η Σουηδία μάλιστα αρνήθηκε να εφαρμόσει την συγκεκριμένη απόφαση! Η απόφαση αυτή δεν περιλαμβάνει τον έλεγχο των περιεχομένων των κλήσεων, των ιστοσελίδων και των e-mail των χρηστών, αλλά μόνο της ώρας και του τόπου που έγινε η συγκεκριμένη δραστηριότητα. Οι αρχές μπορούν μόνο με εισαγγελική παρέμβαση να ελέγχουν το περιεχόμενο.

Παρόλο που υπήρχαν έντονες αντιδράσεις οργανώσεων περί προστασίας των δικαιωμάτων και καταπάτησης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών αλλά και των ίδιων των εταιριών λόγω του υψηλού κόστους μιας ετήσιας αποθήκευσης δεδομένων, η απόφαση αυτή θα πρέπει αναγκαστικά να ακολουθηθεί από όλες τις χώρες. Όσο συνειδητοποιούν ότι υπηρεσίες όπως facebook, twitter, msn, skype αυξάνονται, τόσο αισθάνονται ότι ο έλεγχος των σκέψεων, των δραστηριοτήτων και γενικότερα της ζωής μας μέσω αυτών μπορεί να γίνει πιο εύκολα. Αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί τόση ακατάσχετη μανία στην χρήση των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Θεωρητικά ένα forum είναι πολύ καλύτερο για συζήτηση από ένα twitter ή το msn και το skype είναι πολύ καλύτερο από το facebook. Σε περίπου ένα χρόνο θα χρησιμοποιείται άλλη υπηρεσία και εμείς θα ακολουθήσουμε τη μάζα και θα το χρησιμοποιήσουμε…το ερώτημα είναι γιατί και ενώ ήδη ξέρουμε ότι μας παρακολουθούν!

14 σχόλια:

γυάλινο δάκρυ είπε...

Το ξαναδιάβασα κάπου αυτό με την παρακολούθηση και σιχτίρισα την ώρα και τη στιγμή. Το facebook είναι μια βλακεία και μισή. Αν και έχω, έχω κάνει add λιγότερα από 20 άτομα και μη εμφανιζόμενο προφίλ και εννοείται πως δεν κοινοποιώ το τι κάνω, αν έφαγα, πότε έβηξα, ποιον είδα κλπ. Αυτό έλειπε να μαθαίνει ο κάθε άσχετος τι κάνουμε. Όσο για το αν δεν μαθαίνουν και το περιεχόμενο.. έχω κάποιες αμφιβολίες σ'αυτό.

navarino-s είπε...

Εγώ ρε monkakia περισσότερο διαισθητικά παρά από σαφή γνώση, νιώθω μια απωθηση προς το θέμα και δεν τσιμπάω σε κάτι προσκλήσεις που δέχομαι. Είμαι άλλωστε και λάτρης του γραπτού κειμένου!

Tyler Durden είπε...

εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα ούτε τι ρόλο παίζει το myspace, πολύ βαρειά σελίδα, μι αώρα να κατέβει, μόνο για κανένα τραγούδι το κοιτάω. Φόρουμς και μπλογκς για όσους θέλουν καλή δικτυακή παρέα και συζήτηση νομίζω πως είναι τα καταλληλοτερα.

the monkeys είπε...

monkey2 wraio post!!!gnk dn to hxera to twitter oti uparxei exw meinei oti to teluetaio einai to facebook.
teleutaia apekthsa facebook an kai eimoun pl arnhtikh kai polu epifulaktikh me epshsan gia n milame klp
al exw gnk mia fovia soles autes tis selides pou mporei kapoios n ma8ei gia sena plhrofories,fwtografies klp...ola osa mporoun polu eukola n dwsoun thn dunatothta se kapoion n se xeiragwghsei xwris n to ktlveis.
opws kai to gualino dakru exw dn koinopoiw plhrofories gia mena kai dn kanw asustola add se agnwstous enw kapoia stigmh 8 to diagrapsw lew.
dn vriskw kati kako se autes tis selides otan xrhsimopoiountai me prosoxh alla kai tpt kalo...kai ektos autou as afhsoume to plhktrologio kai as epikoinwnisoume apo konta!!

the monkeys είπε...

Γυάλινο δάκρυ: Σιγά μην και δεν παρακολουθούν το περιεχόμενο του facebook σου, απλά τουλάχιστον δεν μπορούν άσχετοι από τους χρήστες να δουν τί γράφεις.

Navarinos: Μπράβο ναβαρίνο μας, γιατί οι περισσότεροι από εμάς ακολουθούμε την μόδα ενώ ήδη ξέρουμε ότι δεν είναι πάντα θετικό ή και αποδοτικό στο τέλος.

Tyler: Το Myspace θεωρώ ότι έχει κάποιο νόημα. Προωθεί κάποια συγκροτήματα ή και γενικά καλλιτέχνες, και όχι μόνο, τα οποία είναι ωραίο να κάθεσαι να τα ψάχνεις. Όσο για blogs και forums σύμφωνω πάρα πολύ. Είναι οι μόνες υπηρεσίες που έχουν κάποιο νόημα.

Monkey1: Πουλημένηηηηηηηηηηηηη έκανες facebook πφφφφφφφφφφφ. Εγώ είπα δεν θα κάνω και δεν έχω κάνει. ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ..ΣΝΙΦΦΦΦ!!!! Αχαχαχαχα.

seniorita είπε...

εγώ πάντως ομολογώ πως χρησιμοποιώ φέισμπουκ αλλά προσθέτω μόνο γνωστούς μου και φίλους.όλα αυτά με την παρακολούθηση συμφωνώ πως συμβαίνουν αλλά πιστεύω μπορούμε να το ελέγξουμε ως ένα βαθμό πχ δεν είναι ανάγκη να ανεβάζουμε φωτογραφίες από τη ζωή μας ούτε να γράφουμε τις πολιτικές μας πεποιθήσεις κλπ.

navarino-s είπε...

Ξέχασα ρε monkakia να προσθέσω το σημαντκώτερο: πέρα από τα θέματα των προσωπικών δεδομένων μπαίνει και το κρίσιμο ζήτημα: χρόνος! Όλα αυτά μας κλέβουν κάτι από την πολύτιμη αυτή συνιστώσα της ζωής μας και που να προλάβουμε μετά άλλα πιο χρήσιμα πράγματα; Πότε θα διαβάσουμε ένα βιβλίο; πότε θα πάμε σινεμά; πότε σε ένα θέατρο ή μια έκθεη; Πότε θα κάνουμε μια πεζοπορία στο βουνό; Για να μη βάλω το πότε θα ερωτευτούμε και με πάρετε με τις πέτρες, μιας και καταλαβαίνω ότι όλες σας αγαπάτε!

Είδες monkaki1 που στα λέω εγώ, στα λέει τώρα και το 2. Και όμως αν πάτε στα δικαστήρια θα έρθω να σε υποστηρίξω ρε ...κάθαρμα!
Αλήθεια εκείνο το lagartaki που χάθηκε;

the monkeys είπε...

axaxaxaxaxa.kai leei monkey2 kaneis twitter...!axaxa:P:P
entaxei to dexomai poulh8hka...mpouxou...parasur8hka...dn ftaiw egw,oi kakes parees!axaxa
navarino mas:exeis apolito diakio kai se auto sumfwnw,xanoume olo to xrono mas mprosta se ena pc,se ena grafeio,ena dwmatio klp...anti n zhsoume apo konta,ekei exw re paidi mu pou einai h zwh.h proswpikh epafh dn mporei n sugkrh8ei me to kalutero hlektroniko mesw!
axaxax.seuxaristw navarino muuu!!!telika pali 8 thn vgalw ka8arh!einai pou mu exoun oloi adunamia.axaxa:P
kala to lagartaki navarino mas exei parei thn katw volta...akoma pio ka8armataki apo mena...kati me craven kai levantes asxoleitai...dn lew dn lew.axaxa:P

lagarto είπε...

ωραίο ποστ!
πράγματι όλα αυτά έχουν κάνει πολλούς νέους να βρίσκουν μία κοινότητα στην οποία ειναι αποδεκτοί και ότι και καλά έχουν πολλούς "φίλους".
εγώ προσωπικά ο λόγος που έκανα facebook ήταν για να επικοινωνώ με κάποιους που δεν μπορούσα διαφορετικά.μέσα εκεί βρήκα πολλούς παλιούς συμμαθητές και φίλους που είναι μακριά.
αλλά οπωσδήποτε δεν αντικαθιστά την άμεση επικοινωνία με τον άλλον!εννοείται αυτό!

έφτασαν στα αυτιά μου οι λασπολογίες του καθάρματος monkey1!!!!
τι λες ρε??με διασύρεις δημόσια??
φτου σου!!!
ψέματα είναι όλα!

Tyler Durden είπε...

ακούστε/δείτε το κορίτσι του Facebook

Moody είπε...

Πολύ καλό ποστ ( Επίσης υπάρχει μία σελίδα παραπλήσιου περιεχομένου με το ¨τwrite it¨ το ¨www.diddit.com¨).Επειδή όμως το πιάσατε το θέμα περί παρακολούθησης και λοιπά ,θα σας πρότεινα να ρίξετε και εδώ μια ματιά http://mr-arvulas.blogspot.com/2009/03/blog-post.html ( Επίσης να πω ότι έφυγα από το blog του arvula επειδή ήθελα να δημιουργήσω καινούργιο ιστότοπο με κάποια άτομα και όχι λόγω κάποιου τσακωμού,παρεξήγησης με τον ξάδερφο μου.Τελειώνοντας όσοι με συμπαθήσατε, γίνετε αναγνώστες εδώ http://v-de-vendetta89.blogspot.com/ και υπόσοχμαι να επίστρεψω δυναμικά με καινούργια μπλογκς.).Monkeys αν και δεν ξέρω κανένα σας προσωπικά ( ούτε πόσα είστε ),πολύ καλή δουλειά.

Saq είπε...

Τελικά παντού υπάρχει και ένας τρελός, πως λέμε ο τρελός του χωριού, ε εδώ έσκασε ο τρελός του ιστολογίου, milch αδερφέ μου μακάρι νάχα τη μαστούρα σου!
Γεια σας πιθηκάκια μου!!!

the monkeys είπε...

Καλά πάμε καλά????? Τι είναι αυτός ο milch???? Να μας ενημερώσει αμέσως που προμηθεύεται λεβάντες...το lagarto τις τελείωσε όλες και δεν μας άφησε τπτ!!!

lagarto είπε...

δεν μου τελείωσαν!απλά δεν δίνω σε όλους!:Ρ