Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ...ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ!


Και μόνο η λέξη σε εμάς τους Έλληνες είναι κάπως άγνωστη, αφού υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι σε πολύ περιορισμένο βαθμό. Πόσες φορές έχω δει τους απίστευτους ποδηλατοδρόμους της Γερμανίας, που με τόσο ζήλο σέβονται και δεν έχω αναρωτηθεί το πότε εμείς απλά θα το αναφέρουμε σαν ολοκληρωμένη πρόταση στη χώρα μας. Βέβαια εδώ δεν έχουμε λύσει μείζωντα θέματα, τους ποδηλατοδρόμους θα σκεφτόμαστε? Και όμως για εσάς που είστε λάτρεις του ποδηλάτου ή απλά το προτιμάτε από οποιοδήποτε άλλο μέσο, έχετε επιχειρήσει ποτέ να κάνετε ποδήλατο σε κεντρικούς δρόμους?

Η σκέψη και μόνο είναι κάπως τρομακτική, πόσο μάλλον να το επιχειρείς. Οι Έλληνες οδηγοί δεν σέβονται τίποτε, αφού τα ποδήλατα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα εμπόδιο που ξεπετάγεται μπροστά τους και τους καθυστερεί κιόλας! Συνεπώς η αμέσως επόμενη σκέψη είναι οι ποδηλατοδρόμοι, δηλαδή λωρίδες στα πεζοδρόμια ή και στο πλαϊνό μέρος των δρόμων, που να μην καταπατώνται ούτε από αυτοκίνητα, αλλά ούτε και από πεζούς, καθώς και φανάρια για τους ποδηλάτες για μεγαλύτερη ασφάλεια. Φυσικά για να δημιουργηθούν τα παραπάνω, απαιτούνται πολλά λεφτά για διάνοιξη δρόμων και πεζοδρομίων ή και δημιουργία πεζοδρομίων, όπου δεν υπάρχουν (και πραγματικά είναι πολλά σημεία, όπου δεν έχουμε πεζοδρόμια!!). Βέβαια άμεση προϋπόθεση είναι δημιουργικά μυαλά στην κυβέρνηση, που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, να επιστραφούν όσα λεφτά κλάπηκαν με την υπόθεση της siemens (αλλά και της εκάστοτε siemens) και κυρίως σεβασμός στον πολίτη-συνάνθρωπο σου.

Τα οφέλη από την συγκεκριμένη κίνηση είναι πολλά. Πέρα από περιβαλλοντολογικά (είναι καιρός πια να σκεφτούμε και το περιβάλλον της χώρας μας), είναι σωματικά, αλλά και ψυχολογικά (καθώς βλέπουμε ότι το τιμόνι προκαλεί έναν εκνευρισμό...μικρό θα έλεγα..και βρίζει ο ένας τον άλλο σε κάθε ευκαιρία). Επίσης από μία άλλη οπτική γωνία...αλλά άκρως σημαντική...ετοιμάζεσαι εσύ να βγεις στους δρόμους με το ποδηλατάκι σου όλο χαρά και συναντιέσαι με αυτόν που κοίταζες την προηγούμενη μέρα στην καφετέρια όλη την ώρα...ε μάλλον τώρα ήρθε η ώρα που θα του μιλήσεις, αφού έχετε και ένα κοινό ενδιαφέρον!

Όλα τα προηγούμενα συνειδητοποιώ ότι ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας (αν και έχει ανακοινωθεί ήδη η κατασκευή 2 ποδηλατοδρόμων σε συγκεκριμένα σημεία της Αθήνας...μένει μόνο να δούμε και την υλοποίηση τους), αλλά και μόνο η μεταφορά της εικόνας αυτής θεωρώ ότι είναι αναγκαία. Άλλωστε θα πρέπει και με κάποιο τρόπο να επικροτήσουμε και τις προσπάθειες των ατόμων που κάνουν Critical Mass Rides ( μαζική βόλτα με ποδήλατο σε μία συγκεκριμένη απόσταση) και Bikesummer (ακτιβιστές ποδηλάτες), που στόχος τους είναι η επίτευξη αυτού του οράματος. Η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσουμε σιγά σιγά να εγκαταλείπουμε την Ελλάδα και να στρεφόμαστε προς το εξωτερικό, αφού η ίδια η χώρα μάς διώχνει και πρέπει και εμείς με την σειρά μας να υπακούσουμε..με βαριά καρδιά στη θέληση της (να επιστρέφουμε όμως το Καλοκαιράκι, καθώς τα νησιά είναι μία άλλη άκρως επιθυμητή υπόθεση).

Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ


Φυσικά και θυμόμαστε όλοι την εικόνα της χώρας μας το προηγούμενο Καλοκαίρι. Δεν υπήρχε τίποτε άλλο πέρα από φλόγες, στάχτη, έναν κατακόκκινο ήλιο και μία ευχάριστη μυρωδιά καψίματος. Λυπηθήκαμε ιδιαίτερα από το γεγονός, είτε το βιώσαμε και εμείς οι ίδιοι (σε κάποιο βαθμό ο καθένας), είτε δεν μας άγγιξε καθόλου προσωπικά το όλο θέμα και ειδικότερα όταν έγινε νύξη για εκλιπόντες οι οποίοι έφτασαν έναν τρομακτικό αριθμό. Παρόλα αυτά, όπως και πολλά άλλα σκάνδαλα για μία ακόμη φορά το όλο γεγονός ξεχάστηκε.

Λίγο πριν έρθει και αυτό το ευχάριστο Καλοκαιράκι ακούσαμε ότι μπορεί να καούν και τα υπόλοιπα δάση της Ελλάδας. Φυσικά ένα τέτοιο σκεπτικό θα ήταν αναμφίβολα περίεργο, αφού δεν έχει μείνει κανένα για κάψιμο, μέχρι που είδα πρώτο θέμα στις ειδήσεις ότι καίγεται η περιοχή του Καλάμου. Βέβαια για να τραγικοποιήσουμε περισσότερο το σκηνικό ώστε κανένας θεατής να μην μείνει δυσαρεστημένος ή απαθέστατος από το γεγονός, ακολούθησε και η είδηση ότι καίγεται το αττικό άλσος. Ας αναλογιστούμε όμως ότι είναι μόλις Ιούνιος, οπότε δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα επακολουθήσει.

Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι σαν χώρα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας μεμονωμένα, πόσο μάλλον όταν μας συσσωρεύονται όλα μαζί. Δεν γίνεται να έχουμε σκοπιανό, παιδεία, ακρίβεια και φωτιές μαζί. Τουλάχιστον ας παρακινήσουμε τον λαό να μην προχωράει σε πορείες, γιατί έτσι αγχώνουμε περισσότερο τους αξιότιμους πολιτικούς μας. Βέβαια από την άλλη άμα επιθυμείτε να βάλετε φωτιές, προτιμήστε μέσα Αυγούστου καλύτερα, όπου όλοι θα έχουν πάει διακοπές και ακόμη και οι πυροσβέστες θα βαριούνται να ασχοληθούν, καθώς θα αράζουν στην παραλία με ένα φραπέ στο χέρι.

Παρόλα αυτά μπορούμε να χαιρόμαστε για την εξέλιξη της χώρας μας που θα επακολουθήσει. Τα δάση όλα θα είναι καμμένα, βίλες θα έχουν κτιστεί στον Υμηττό και εμείς θα ξεχάσουμε το γεγονός γιατί τότε όλο και κάποιο άλλο σκάνδαλο θα έχει ξεσπάσει. Το μόνο που θα μείνει ίδιο είναι ο μέσος όρος αντίληψης των περισσοτέρων Ελλήνων, όπου θα φτιάχνουν στο facebook group με τίτλο ανάπαυση στον ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο (ή κάτι τέτοιο) και θα στήνουν ουρές έξω από το σπίτι του για να συμπαρασταθούν στο χαμό του (φυσικά για να μην παρεξηγηθώ ο χαμός του ήταν επίπονος και σοκαριστικός και φυσικά είναι δυσάρεστο που ένας άνθρωπος χάθηκε, αλλά είναι προσβολή και προς το πρόσωπο του ίδιου η υπερβολική μεταχείριση του θέματος από τους ανθρώπους αλλά και από τα ΜΜΕ). Έτσι αν συμφωνείτε μαζί μου συνειδητοποιείται και οι ίδιοι ότι δεν θα σωθούμε ποτέ σαν χώρα από όλες αυτές τις καταστάσεις, οπότε το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε με όλη μας την δύναμη είναι να.....SAVE THE PARROTS ΑΔΕΛΦΕ!!!!!

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΒΛΑΠΤΕΙ!!!

Ο,ναι!!κι όμως...και είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο(από εμάς τους φοιτητές φυσικα.Γιατί επιστήμονες είμαστε!εμ τι,μπρίκια κολλάμε;)
Είναι γνωστό ότι κάθε φορά που έρχεται η εξεταστική όλοι οι φοιτητές διαμαρτύρονται και γρινιάζουν,ενώ αντίστοιχα όλοι οι υπόλοιποι τους λένε να σταματήσουν την κλάψα και να ανοιξούν κανα βιβλίο να ξεστραβωθούν.Όμως κανένας δεν αναλογίζεται πως οιφοιτητές δεν γρινιάζουν και άδικα καθώς η εξεταστική είναι μια πραγματικά επίπονη και βλαβερή διαδικάσια.Και για να μην λέτε ότι λέμε και ανυπόστατα πράγματα,να 7 λόγοι που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό αυτό:
1:Η εξεταστική βλάπτει την μέση μας!βλέπε τους τόμους-βιβλία τα οποία αναγκαζόμαστε να κουβαλάμε από τη σχολή,σπίτι μας και για την ακρίβεια από το άκυρο(γιατί βρίσκεται κάπου χαμένο σέναν άχετο δρόμο χλμ μακριά από τη σχολή)βιβλιοπωλείο όπου μας έχουν βάλει να το παρουμε.
2:Βλάπτει και τα μάτια μας!καθώς οι υπέροχοι τόμοι είναι γραμμένοι με γραματοσειρά αριθμός 2(που φυσικά είναι για τους ανθρώπους με υπερόραση)
3:Βλάπτει το εγκεφαλικό μας σύστημα καθώς το να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο για να καταλάβεις τι πραγματικά θέλει να πει ο ποιητής δεν κάνει και πολυ καλό,όπως και οι πολλές ώρες διαβάσματος(που όλοι κάνουμε,λέμε τώρα)
4:Προκάλεί διάφορα προβλήματα υγείας!καθώς το άγχος(που όλοι νιώθουμε,λέμε τώρα) έχει ενοχοποιηθεί για πολλά προβλήματα.
5:Διαταράσει την (εκπληκτική,που όλοι οι φοιτητές κάνουμε,λέμε τώρα)διατροφή μας!κι αυτό λόγω των άσχετων ωραρίων,που θυμούνται μας βάζουν να γράφουμε.
6:Βλάπτει και το καρδιακό μας σύστημα.Γιατί θα το πάθουμε το καρδιακό καλοκαιριάτικα να γράφουμε μέσα στην ζέστη σε κτίρια χωρίς κλιματισμό και με 100 άτομα στον ίδιο χώρο.
7:Tέλος,βλάπτει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις αφού από το πολύ διάβασμα δεν μας βλέπουν ούτε οι φίλοι μας ούτε η οικογενειά μας.(καλα το παραέκανα,είναι η πιο άκυρη δικαιολογία ever)
Αυτόι ήταν οι 7 λόγοι που εξηγούν την βλαβερότητα της εξεταστικής(με επιστημονικό τρόπο όπως διαβάσατε).Και συμφωνεί και το 98%των φοιτητών!(το ένα 1%δεν έχει γνώμη γιατί δεν έχει πατήσει ποτέ σε εξεταστική το άλλο 1%διαφωνεί αλλά εμείς απαξιούμε!)

Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

ΕΣΥ ΠΟΣΟ FACEBOOK ΕΙΣΑΙ???



Μια λέξη χίλια νοήματα! Νομίζω ότι λίγο πολύ όλοι γνωρίζετε τον ορισμό του facebook, αφού απλά αρκετοί έχετε δημιουργήσει λογαριασμό σε αυτό. Σκοπός μου δεν είναι η κριτική ως προς αυτή την πράξη, αλλά ούτε και οι κλασσικές αναφορές τύπου οι άνθρωποι αποξενώνονται, ο άνθρωπος έχει αντικατασταθεί από τον υπολογιστή και έτσι οι εύκολες και "τυποποιημένες" φιλίες καθιστούν μία νέα μορφή επικοινωνίας που ουσιαστικά δεν έχει κανένα λόγο να υπάρχει, αφού πολύ απλά δεν προσφέρει τίποτα.


Σκοπός μου είναι με αφορμή το facebook να αναφερθώ στη νοοτροπία που έχουν οι Έλληνες σήμερα. Όλοι μας (συμπεριλαμβανομένων και εμάς που σχολιάζουμε το γεγονός) ακολουθούμε συγκεκριμένα πρότυπα "μόδας". Προσπαθούμε συνήθως να υιοθετήσουμε τάσεις που έρχονται κυρίως από την Αμερική, όπως μουσική, στιλιστικές απόψεις ακόμη και τηλεοπτικές σειρές (Prison Break, Lost κα). Βέβαια πρέπει να γίνει ένας απαραίτητος διαχωρισμός, μεταξύ των Ελλήνων που διαλέγουν μέσα από όλα αυτά σύμφωνα με τα θέλω τους και αυτών που δεν διαλέγουν καν, γιατί πολύ απλά τα δέχονται όλα.

Προσωπικά θεωρώ ότι η πρώτη περίπτωση δεν είναι αρνητική. Οι κοινωνίες αλλάζουν, οι τάσεις της μόδας έρχονται και παρέρχονται και γενικώς είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει συνεχής εξέλιξη των πραγμάτων και των καταστάσεων. Το αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι η ολότητα να αναλώνεται σε πράξεις που ακολουθούνται μαζικά χωρίς να επεξεργάζεται ο καθένας αν προσφέρουν οτιδήποτε. Ιδιαίτερα μία πλειοψηφία αυτών των Ελλήνων αισθάνεται υπεροχή έναντι των υπολοίπων, ανάλογα με το πλήθος των νέων τάσεων που έχουν ακολουθήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κοπέλα, φοιτήτρια Καλών Τεχνών, που εμφανίστηκε στην εκπομπή κουτί της Πανδώρας ως χλευαστικά επονομαζόμενη Άννα Γούλα (και τραγουδίστρια στο επάγγελμα), η οποία δήλωσε "Πριν δεν είχα ούτε λεφτά, ούτε πισίνα και αναγκαζόμουν να μεταφέρομαι με τα ΜΜΜ!!!". Απορώ πώς άντεξε τέτοια φοβερή και βάναυση ατίμωση το κορίτσι! Οι υπόλοιποι πάλι, οι οποίοι θεωρούν ότι δεν ανήκουν σε καμία από τις προηγούμενες κατηγορίες, είναι οι δήθεν της υπόθεσης, αφού δεν νοείται να ζεις σε χώρα οπού παντού προωθείται με κάθε μέσο η νοοτροπία αυτή και να μην έχεις πέσει στην παγίδα.


Κλείνοντας το θέμα, θα επιστρέψω στο facebook για το οποίο έχει γίνει τόσος σχολιασμός και μάλιστα από πολλούς που έχουν και οι ίδιοι. Το όλο φαινόμενο ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό στην Ελλάδα ερχόμενο από την Αμερική (φυσικά!) και έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Δεν γνωρίζω αν πλήττει την κοινωνική ζωή απλά είναι ένας καλός τρόπος να κρατάς επαφές με ανθρώπους που είσαι κυριολεκτικά μακριά. Θα πρέπει όλοι όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους ειδήμονες και επικροτούν με τόση αυτοπεποίθηση τις απόψεις τους να συνειδητοποιήσουν, ότι πλέον η τεχνολογία έχει αλλάξει και τα πάντα σχεδόν λειτουργούν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ! Δεν βρίσκω το λόγο για τόσο μεγάλο σχολιασμό κατά καιρούς σχετικά με τις "παρενέργειες" των υπολογιστών παρά μόνο στα μεγάλα νούμερα τηλεθέασης. Άλλωστε αν το σκεφτούμε και από μία άλλη πλευρά, πώς θα θυμηθώ τα γενέθλια του φίλου μου άμα δεν έχω το facebook να μου το θυμίζει;;;;;;;;;;;;;;;

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Διδακτορικό vs μεταπτυχιακό


Τελειόφοιτος φοιτητής πολυτεχνείου! Οι σπουδές τελειώνουν, μαζί με αυτές και τα ανέμελα φοιτητικά χρόνια. Η ζωή πλέον περνάει σε μία άλλη διάσταση, σε μία διάσταση της οποίας οι παράμετροι που θα την ορίζουν δεν θα είναι πλέον οι παρέες, οι εκδρομές, τα φοιτητικά δρώμενα και οι εξεταστικές, αλλά η εργασία, οι εργοδότες, ο μισθός, οι ευθύνες, το κοινωνικό status (το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να απογοητεύει τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους), οι όροι εργασίας, το τρέξιμο, η ζωή μέσα από μία οπτική που πάντα σου προκαλούσε αηδία.

Πριν όμως έρθει αυτή η ώρα, θα πρέπει πρώτα σαν …φιλόδοξος καριερίστας και σαν ώριμο πλέον μέλος της κοινωνίας να επιλέξεις ποιος είναι ο πιο εύστοχος και συμφέρων τρόπος να επενδύσεις σε γνώση σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Και εκεί έρχεται το μεγάλο ερώτημα!

Μεταπτυχιακό ή διδακτορικό;;

Οι απόψεις πολλές και αντικρουόμενες. Άλλοι θα σου πουν: φυσικά διδακτορικό!! Το λεγόμενο “διεθνές πάσο”, σου ανοίγει πόρτες στη διεθνή αγορά, συγκεντρώνεις περισσότερα μόρια για διαγωνισμό στο δημόσιο, προετοιμάζει τα αυριανά στελέχη στις μεγάλες βιομηχανίες και στις πολυεθνικές εταιρίες, σε βοηθά να αποκτήσεις εμπειρία και αυτοπεποίθηση πριν καν μπεις στο χώρο εργασίας, κάνεις τις περιβόητες και απαραίτητες «γνωριμίες», και για να μη ξεχνάμε το πιο σημαντικό επιχείρημα… κάνεις έρευνα, βοηθάς την επιστήμη να πάει ένα βήμα πιο μπροστά!! Αντιθέτως το μεταπτυχιακό, είναι ΜΟΝΟ ένα ή δυο χρόνια, δεν αποκτάς μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία και.. φυσικά.. δεν αποδεικνύεις καμιά τρελή αξία, όλοι έχουν πλέον ένα μεταπτυχιακό.

Άλλοι θα σου πουν: σε καμία περίπτωση διδακτορικό, μόνο μεταπτυχιακό!! Το διδακτορικό είναι χάσιμο χρόνου από 3 έως άγνωστο πόσα χρόνια θα επιλέξει να σε εκμεταλλευτεί ο εκάστοτε καθηγητής, να δουλεύεις σαν δούλος στα προγράμματα που «γεμίζουν τις τσέπες των καθηγητών» και εσύ να πληρώνεσαι με ψίχουλα. Άλλοι πάλι θα σου πουν ότι για τα ελληνικά δεδομένα το διδακτορικό είναι άχρηστο και θεωρείσαι και overqualified για πολλές εταιρίες. Σε αντίθεση το μεταπτυχιακό σε ένα γνωστικό αντικείμενο που πουλάει, ανοίγει ορίζοντες και επειδή είναι λίγες ώρες σου αφήνει το περιθώριο να κάνεις παράλληλα και άλλα πράγματα, όπως πχ….. χμμ να ζεις?

Αν θέλετε τη δική μου άποψη, η λύση είναι μία. Ο καθένας από σας θα πρέπει κάνει μία εσωτερική αξιολόγηση του τι τον ενδιαφέρει πιο πολύ. Δεν έχει σημασία τι έχεις σπουδάσει, το πόσο τελικά σε κέρδισε ή όχι, τι πουλάει, ο κάθε άνθρωπος από τη στιγμή που συμπλήρωσε το μηχανογραφικό των πανελληνίων και το θεώρησε μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις της ζωής του, μέχρι τη στιγμή που θα κληθεί να πάρει τη ζωή λίγο πιο ενεργά και υπεύθυνα στα χέρια του, αλλάζει πάρα πολύ. Μη σας επηρεάζουν οι κάθε λογής απόψεις, ο μόνος στον οποίο θα πρέπει τελικά να λογοδοτήσετε είναι ο εαυτός σας. Διδακτορικό, μεταπτυχιακό, τίποτα από τα δύο, ακόμα και η απόφαση να μην αφομοιωθείτε από αυτό το επιβαλλόμενο ψευτοδίλημμα είναι στα χέρια σας. Θα κλείσω αναφέροντας το παράδειγμα ενός φίλου μου ο οποίος 4 μαθήματα πριν το πτυχίο τα παράτησε όλα και αποφάσισε να πάει στο εξωτερικό να σπουδάσει μαγειρική. Αυτή τη στιγμή… ευτυχισμένος και γεμάτος από τη ζωή του, δηλώνει ότι ήταν η πιο σωστή απόφαση που πήρε ποτέ!

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟΣ...ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΦΕΤΟΣ



Φέτος ίσως είναι η πρώτη χρονιά όπου βλέπουμε τόσα πολλά και ενδιαφέροντα ονόματα να επισκέπτονται για συναυλίες την "όμορφη" Αθήνα μας. Με ονόματα όπως manu chao, bjork, nick cave & the bad seeds καθώς και πολλά άλλα σκεφτόμαστε...μήπως θα είναι καλύτερα να μην πάμε διακοπές!


Οι συναυλίες φέτος για το καλοκαίρι έχουν ως εξής:


Ιούνιος
5/6 Blue Oyster Cult - Αθήνα, Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη". Τιμές: 35€, 40€


7/6 Nick Cave & The Bad Seeds - Αθήνα, Θέατρο Λυκαβηττού. Τιμές: 45€, 50€


7/6 Dinosaur Jr. & Absent Mindead - Αθήνα, Polis Theater. Τιμές: 35€, 40€ (ταμείο)


7/6 Testament & Dying Fetus - Αθήνα, Gagarin 205. Τιμή: 32€


13/6-15/6 Synch Festival - Αθήνα, Τεχνόπολης και Μουσείο Μπενάκη.


15/6 Mark Knopfler - Αθήνα, Θέατρο Λυκαβηττού. Τιμή: 40€


19/6 James Blunt - Αθήνα, Θέατρο Λυκαβηττού. Τιμές: 45€ τα 2000 πρώτα εισητήρια, 50€ τα υπόλοιπα, 55€ ταμείο.


20/6 James Blunt - Αθήνα, Θέατρο Λυκαβηττού. Τιμές: 45€ τα 2000 πρώτα εισητήρια, 50€ τα υπόλοιπα, 55€ ταμείο.


25/6 Linkin Park - Μαλακάσα, Terra Vibe. Τιμές: Pl2: 45€ τα 1000 πρώτα εισητήρια, 50€ τα υπόλοιπα, 55€ ταμείο. Pl1: 75€


28/7 Ejekt Festival 2008: James, Unkle, Stereo MC's, Digitalism - Αθήνα, Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού, Κέντρο Ξιφασκίας. Τιμή: 55€


28/6 Omar Faruk Tekbilek - Αθήνα, Κηποθέατρο Παπάγου. Τιμές: 35€, 45€


30/6 P.J. Harvey - Αθήνα, Θέατρο Badminton. Τιμές: 40€, 55€, 60€, 80€


Ιούλιος
1/7 Whitesnake & Def Leppard - Αθήνα, Στάδιο Καραϊσκάκη. Τιμές: 40€, 50€, 70€


2/7 Sharon Jones & The Dap-Kings - Αθήνα, Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη". Τιμή:


8/7 Rockwave Festival: TERRAstage: The Offspring, Siouxsie, Deus, The Gossip. VIBEstage: Marky Ramone, Flogging Molly - Μαλακάσα, Terra Vibe. Τιμές: 45€ απο 7/4 έως 30/4, 50€ απο 1/5 έως 28/6, 60€ απο 29/6 έως 8/7.


8/7 Philip Glass - Αθήνα, Θέατρο Badminton. Τιμή:


9/7 Rockwave Festival: TERRAstage: Judas Priest, Within Temptation, Cavalera Conspiracy, Opeth, Morbid Angel. VIBEstage: Carcass, Innerwish - Μαλακάσα, Terra Vibe. Τιμές: 50€ απο 7/4 έως 30/4, 55€ απο 1/5 έως 28/6, 60€ απο 29/6 έως 8/7.


9/7 Philip Glass - Αθήνα, Θέατρο Badminton. Τιμή:


10/7 Rockwave Festival: TERRAstage: Manu Chao, Radio Bemba Sound System, Patti Smith, Locomondo. VIBEstage: Schooligans - Μαλακάσα, Terra Vibe. Τιμές: 25€ απο 7/4 έως 30/4, 30€ απο 1/5 έως 28/6, 40€ απο 29/6 έως 8/7 (Rockwave Festival Εισιτήριο Τριημέρου: 90€).


10/7 Philip Glass - Αθήνα, Θέατρο Badminton. Τιμή:


11/7 Philip Glass - Αθήνα, Θέατρο Badminton. Τιμή:


11/7 Ornette Coleman - Αθήνα, Θέατρο Λυκαβηττού. Τιμή: 50€


12/7 Philip Glass - Αθήνα, Θέατρο Badminton. Τιμή:


15/7 Fly BEEyond Festival: Massive Attack, Gogol Bordello, The National, Imam Baildi - Αθήνα, Στάδιο Καραϊσκάκη. Τιμή:


16/7 Fly BEEyond Festival: Sex Pistols - Αθήνα, Στάδιο Καραϊσκάκη. Τιμή:


20/7 Rock 'Em All Festival: Venom, Iced Earth, Lacuna Coil, Meshuggah, Moonspell, Pain Of Salvation - Αθήνα, Θέατρο Λυκαβηττού. Τιμές: 55€ τα 1000 πρώτα εισιτήρια, 60€ τα υπόλοιπα, 65€ ταμείο.


30/7 Leonard Cohen - Μαλακάσα, Terra Vibe. Τιμές: γενική είσοδος 50€, Pl1 95€


31/7 Bjork - Αθήνα, Ο.Α.Κ.Α, Γήπεδο Μπάσκετ. Τιμές: 55€, 65€, 80€, 100€


Αύγουστος
1/8 Lenny Kravitz - Αθήνα, Θέατρο Λυκαβηττού. Τιμή: 50€


2/8 Ιron Maiden - Μαλακάσα, Terra Vibe. Τιμές: 50€, 70€, 80€


23/8 Paradise Lost - Κρήτη, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου Χανίων. Τιμή:


Αυτό όμως που θα πρέπει να αναρωτηθούμε είναι γιατί σε όλες σχεδόν τις συναυλίες, δεν υπάρχει εισιτήριο κάτω των 45€. Το φαινόμενο αυτό στην Ελλάδα εμφανίζεται εδώ και πολλά χρόνια και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις ούτε σε καλλιτέχνες που τονίζουν στους στίχους τους μηνύματα κοινωνικών προβλημάτων, όπως φτώχια. Τρανταχτό παράδειγμα της παράλογης αυτής εικόνας είναι η Madonna, η οποία συχνά αναφέρεται σε τέτοιου είδους θέματα στα τραγούδια της έχοντας ως στόχο την ανάδειξη ανθρώπου που ενδιαφέρεται...εις βάθος ιδιαίτερα όταν εκείνη με ένα της κολιέ (αυτό που φόρεσαν στο φεστιβάλ καννών Γαβαλάς και Madonna ταυτόχρονα, επειδή όπως λέει ο πρώτος έχουν γενvηθεί και οι δύο Αύγουστο!) θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ πιο ουσιαστικά. Τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από τον Γαβαλά να μας δώσει ένα τέτοιο αλλά φοβάμαι μην αντιδράσει έντονα επειδή είναι το μόνο στοιχείο που αποδεικνύει την αστρική κοινή μοίρα του με την Madonna. Βέβαια όταν υπάρχουν άτομα στην Αμερική που δίνουν έως 2000 δολάρια για την εμφάνιση της, επειδή όπως λένε της αξίζει και θέλουν με οποιοδήποτε τίμημα να την δουν, ίσως δεν χρειάζεται καν περεταίρω σχολιασμός.


Ας τα αφήσουμε αυτά και ας επικεντρωθούμε στις συναυλίες. Οι sex pistols μετά από 33 χρόνια επιτυχιών έρχονται στην Ελλάδα με τους punk ήχους τους. Ενδιαφέρουσα ήταν και η είδηση της τελευταίας στιγμής ότι θα έρθει η Bjork, αλλά ίσως περισσότερο ενδιαφέρον έχουν τα φεστιβάλ. Το Rockwave festival για μία ακόμη φορά κλέβει την παράσταση, με την γνωστή metal μέρα (όπου η within temptation είναι σαν το μαύρο πρόβατο μπροστά στα υπόλοιπα "κάφρικα" συγκροτήματα) και ονόματα όπως manu chao και patti smith που δεν θέλουν περισσότερη ανάλυση. Το Fly Beeyond Festival από την άλλη έχει ανακοινώσει μόνο την μία μέρα του, η οποία είναι ένα συνοθύλευμα από gipsy punk(Gogol Bordello), electronic(Massive Attack) και μελαγχολικούς ήχους από National. Τέλος για fans UNKLE και James τότε το Ejekt festival είναι ο απόλυτος προορισμός σας.


Πάντως φέτος είναι εμφανές ότι οι συνδυασμοί μεταξύ των groups δεν είναι και οι καλύτεροι, αφού αποτελούν τελείως διαφορετικά είδη. Έτσι πολλοί για παράδειγμα προγραμματίζουν να πάνε και στις 3 μέρες του Rockwave πληρώνοντας εισιτήριο 90€...αφού κάποια στιγμή αναρωτήθηκα..μήπως το κάνουν επίτηδες?!!!